Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mercato – Lyon: een nieuwe poging van Kurzawa – voetbal

In de schatkist van Paris Saint-Germain had linkszijdige Levin Kurzawa een kans om eruit te komen deze winter. Het Franse nationale team herstelde zich interessant met Olympique Lyonnais in de aanval, mocht Emerson gedwongen worden Chelsea te verlaten.

Layvin Kurzawa is nog steeds geïnteresseerd in Lyonnais.

In plaats van zich zorgen te maken over zijn offensieve sector, was Olympique Lyonnais misschien niet van plan om deze winter een linkerflank te rekruteren. In ieder geval niet voor de Chelsea-call.

The Blues, die tot het einde van het seizoen geen blessure van Ben Chilwell kregen, probeerden de lening van hun speler Emerson te boycotten om hem terug naar Londen te halen.

Kurzawa vervangt Emerson?

Hoofdcoach Thomas Tuchel bevestigde deze wens publiekelijk, terwijl hij de Italiaanse international graag prees om zijn atletische en menselijke kwaliteiten.

Het is waar dat de Duitse coach met Emerson ervoor zal zorgen dat er een team is dat gewend is aan de Premier League en direct aan het werk is. Het zal nog steeds nodig zijn om Leon over te halen zijn lening met een financiële vergoeding op te zeggen. Blijkbaar doet de Rhône Club de deur niet helemaal dicht. De gids, Foot Mercato, vertelt dat Lyon verschillende manieren overweegt om de Italiaanse international te vervangen, waaronder koploper Levin Kurzawa (29).

In de kast, Parijse cracks

Bedenk dat OL afgelopen zomer al interesse had in de kant van PSG, tevergeefs omdat de Fransen geen haast leken te hebben om de hoofdstad te verlaten. Na een paar maanden, zelfs als de Parijzenaar de verleiding voelde om lastig te vallen waardoor zijn contract in 2024 afliep, zou het eerste deel van het seizoen in de schatkist hem aanmoedigen om te overwegen om te vertrekken.

READ  Benoit Costel (Bordeaux-doelman): "Ik laat Marseille deze wedstrijd winnen"

En waarom niet Leon? Het is de enige echte touch als we enkele buitenlandse connecties uitsluiten (Aston Villa, West Ham, Inter Milan, Lazio Roma en Napoli). Uiteraard zal Paris Saint-Germain zich niet verzetten tegen zijn vertrek, ongeacht de voorgestelde formule. Maar het obstakel kan komen van Kurzawa’s aangekondigde salaris van 450.000 euro per maand. Het bedrag dat Leon bereid is een redelijk deel te dekken bij een lening.

Wat vind je van het nummer van Layvin Kurzawa voor Olympique Lyon? Voel je vrij om te reageren en te discussiëren in de omgeving Voeg een reactie toe