Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan 200 werknemers van het bedrijf werden ontslagen en vervangen door kunstmatige intelligentie

Meer dan 200 werknemers van het bedrijf werden ontslagen en vervangen door kunstmatige intelligentie

Onclusive, een internationale mediamonitoringgroep met 383 mensen in Frankrijk, zal in januari en juni 2024 meer dan de helft van zijn personeelsbestand vervangen door monitoringsoftware.Kunstmatige intelligentieZoals genoemd Frankrijk Inter Vrijdag bevestigde informatie van launch. In totaal zullen 217 banen worden geschrapt op de locatie in Courbevoie (Hauts-de-Seine), en drie productiediensten zullen worden gesloten.

Efficiëntie en kwaliteit

Werknemers die op grond van dit sociaal plan werden ontslagen, waren verantwoordelijk voor het doen van onderzoek en het verzamelen van artikelen om journalistieke recensies te produceren voor hun institutionele of particuliere klanten. Werk dat nu door AI-oplossingen zal worden uitgevoerd. Voor sommige werknemersvertegenwoordigers kan deze keuze de kwaliteit van de samenvatting in tijdschriftrecensies verminderen.

In reactie daarop zei Onclusive in een vrijdag gepubliceerd persbericht dat deze nieuwe tools “een snellere en betrouwbaardere service” zullen bieden. De groep engageert zich ook om haar werknemers ‘volledig te ondersteunen’ via loopbaantransitiewerk. Vrijdag vond de eerste onderhandelingsbijeenkomst plaats.

READ  Hoeveel stijgt het minimumloon in januari 2023?