Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan 20.000 werknemers hebben Foxconn, de grootste iPhone-fabrikant in China, verlaten

Meer dan 20.000 werknemers hebben Foxconn, de grootste iPhone-fabrikant in China, verlaten

Meer dan 20.000 werknemers van Foxconn, het belangrijkste iPhone-assemblagebedrijf van Apple, hebben de fabriek in Zhengzhou, China, verlaten, vertelde een bedrijfsbron die bekend is met de kwestie op vrijdag (25 november 2022) aan Reuters.

Worden fabrieksdoelen beschadigd door deze vertrekken?

De bron legde uit dat de meeste van deze werknemers recentelijk zijn aangeworven en nog niet aan productielijnen zijn begonnen.

Volgens haar kan Foxconn, dat van plan is de productie eind november volledig te hervatten, het bereiken van zijn doelstellingen bemoeilijkt zien door deze afwijkingen.

Lees ook. Gevangen arbeiders ontvluchten de grootste iPhone-fabriek van het land, die is getroffen door het Covid-virus

Demonstraties tegen strenge anti-Covid maatregelen

Honderden medewerkers demonstreerden deze week Om te protesteren tegen de strenge maatregelen in de fabriek om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, Evenals het ongepaste beheer van de situatie door het Taiwanese bedrijf.

Foxconn weigerde commentaar te geven.

Op video’s die vrijdag op sociale media werden gepost, was te zien dat verschillende werknemers aan het wachten waren om in bussen te stappen. “Het is tijd om naar huis te gaan,” zei een van de mensen die een video plaatste.

Een tweede Foxconn-bron bevestigde de vertrekken, maar gaf geen cijfers, en maakte duidelijk dat ze geen invloed zouden hebben op de productie, aangezien nieuwe medewerkers een training zouden moeten volgen voordat ze aan het werk gaan.

READ  In Portugal woedt een grote bosbrand in de Algarve