Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een dienst voor het nabootsen van telefoonnummers die het doelwit was van een golf van arrestaties

Een dienst voor het nabootsen van telefoonnummers die het doelwit was van een golf van arrestaties

De iSpoof-service, die aanbood om een ​​telefoonnummer te vervalsen (ook wel plagiaat ”), was het onderwerp van een uitgebreide politieoperatie die leidde tot de arrestatie van honderdtweeënveertig mensen over de hele wereld, Europol aangekondigddie dit onderzoek coördineerde, donderdag 24 november.

Volgens de Britse autoriteiten is iSpoof Het is actief sinds december 2020. In augustus 2021 plaatste een netizens een bericht op een bekend discussieforum over cybercriminaliteit waarin hij iSpoof promootte, waarin hij verschillende tools voor oplichters beloofde. De post verkocht onder meer de mogelijkheid om te bellen door elk nummer te vervalsen, inclusief banken. Hij benadrukte dat het met dit systeem mogelijk is om “OTP”-codes te onderscheppen, dat wil zeggen het dubbele authenticatiesysteem dat door veel diensten wordt gebruikt en dat bijvoorbeeld bestaat uit het ontvangen van een code van zijn bank om de transactie te valideren. Publiciteit voor de tool gaf sterk aan dat het vooral gericht was op internetgebruikers die zich wilden presenteren voor bankfraude.

Volgens Europol hadden de iSpoof-managers met de verkoop van hun diensten in zestien maanden meer dan 3,7 miljoen euro verdiend, en de Britse autoriteiten – die hebben aangekondigd alle geïdentificeerde slachtoffers te zullen waarschuwen – schatten de totale schade op meer. vanaf 115 miljoen euro. Dat maakte de organisatie ook bekend honderdtweeënveertig Gebruikers en beheerders Hij werd gearresteerd als onderdeel van een onderzoek dat in oktober 2021 werd geopend door Eurojust, de eenheid voor justitiële samenwerking van de Europese Unie. Ook in Nederland zijn servers gehackt, Dat zegt de Nederlandse politie. In Frankrijk zijn volgens het parket van Parijs negen mensen in politiehechtenis genomen en vervolgens vrijgelaten als onderdeel van een lopend voorlopig onderzoek.

READ  Rusland simuleert lanceringen van nucleaire raketten

Laat een waarschuwing achter voor “klanten”

volgens voogdEn de De man die verdacht wordt van het brein achter de operatieTeejai F. is 34 jaar oud en woont in Londen. De Britse autoriteiten arresteerden hem op 7 november en hij zal naar verwachting op 6 december voor de rechter verschijnen.

De autoriteiten hebben nu niet alleen de domeinnamen gecontroleerd die door iSpoof worden gebruikt, maar ook het Telegram-chatkanaal dat door zijn operators wordt gebruikt. Donderdagochtend werd daar een brief gepost die blijkbaar was ondertekend door de Londense politie, waarin stond dat er was geweest “Enkele maanden hadden we toegang tot de servers [de iSpoof] en verkregen gegevens over hun klanten.”. Begeleid door een video, converteert het advertentiecodes die gewoonlijk door een tool worden uitgezonden plagiaaten eindigt met de logo’s van de diensten die deelnamen aan deze internationale operatie, waarschuwing:

“Heeft u imitatiegesprekken gevoerd? Er zijn al honderdtweeënveertig mensen gearresteerd. Het onderzoek naar deze gegevens loopt nog. Wees niet verbaasd als er nog meer bezoeken volgen.”