Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mbappé verslaat Platini, die tegen Nederland twee doelpunten scoorde

Het 42e doelpunt voor het Franse nationale team van Kylian Mbappé.
Kenzo Tripouillard/AFP

De 24-jarige spits wist Michel Platini uit de schappen en nestelt zich alleen op de vierde plaats tussen de topscorers van het Franse nationale team.

Kylian Mbappé zal niet lang de gelijke van Michel Platini zijn. Hij scoorde deze vrijdag in de eerste minuten, in Amsterdam, tegen Nederland, en de huidige aanvoerder van de Blues evenaarde zijn vooraanstaande voorganger in de ranglijst van topscorers van het Franse nationale voetbalteam. Dat gebeurde met een prachtig herstel na een voorzet vanaf de rechterkant van Jonathan Klaus. K.M. hief zijn vingers naar de hemel, ter ere van een van zijn dierbaren die onlangs stierf. reusachtig. 41 prestaties voor beide mannen in deze fase van de wedstrijd. Dit is terwijl Mbappé vrijdag op 24-jarige leeftijd zijn 72e wedstrijd in de blauwe trui speelde, hetzelfde aantal dat Platini tijdens zijn internationale carrière speelde.

Maar Kylian Mbappé is nog niet klaar. Hij was de afgelopen vier wedstrijden stil bij de club, waaronder de wedstrijd tegen Marseille, waar hij een half uur na de wedstrijd zijn plaats opgaf, en de aanvaller van Paris Saint-Germain tweemaal scoorde in de Johan Cruijff Arena. Hij scoorde aan het begin van de tweede helft en dankzij dit tweede doelpunt kon hij Blatouche overtreffen. Candy Law, verpakt in een illuminator die zijn geheim bewaart. Kylian Mbappé ligt in ieder geval voor op Antoine Griezmann (44 goals), Thierry Henry (51) en Olivier Giroud (54) bij de Blues.

READ  Paul Willemsey raakte een week voor het WK rugby geblesseerd en werd gewisseld