Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mars staat het dichtst bij de aarde en zal op 8 december voor meer dan een uur uit de lucht verdwijnen!

Mars staat het dichtst bij de aarde en zal op 8 december voor meer dan een uur uit de lucht verdwijnen!

Het is een zeldzame gebeurtenis die overal in Frankrijk zichtbaar zal zijn, met het blote oog en zelfs in het stadscentrum: de verduistering van Mars door de Maan. De rode planeet zal dan minutenlang voor je ogen verdwijnen. 1Vers December, Mars staat het dichtst bij de aarde.

Het feloranje punt dat je in de vroege avond boven de oostelijke en noordoostelijke horizon ziet, is nu Mars. Onze buurman licht op tussen de hoorns van Stier en begint begin december naar rechts (in het westen) te glijden. hem leukvinden sterrenbeeldsterrenbeeld Stijg hoog in de lucht LaylaLaylahet is een functie voor het observeren van de rode planeet in een instrument (reflecterende telescoop, telescooptelescoop) ’s nachts, omdat verstoringverstoring De atmosfeer is daar zwakker dan beneden, nabij de horizon.

Deze donderdag 1Vers In december zal Mars het dichtst bij de aarde staan, op een afstand van ongeveer 81,4 miljoen km. Het was niet zo dichtbij als een paar jaar geleden, in 2003, tijdens de buitengewone toenadering tussen onze twee planeten van 56 miljoen km, maar het is beter dan de twee verst verwijderde planeten, waarvan we meer dan 100 miljoen km verwijderd zijn. . Deze verschillen zijn te wijten aanbaanbaan Elliptische baan van Mars rond de zon.

Een zeldzaam fenomeen: Mars wordt verduisterd door de maan!

Met name de zon, Mars zal er een week later, op 8 december, in zijn eigen tijd tegen zijn verbergenverbergen. Met andere woorden, de planeet zou perfect uitgelijnd zijn met de aarde en onze ster, maar zou op dit moment niet zichtbaar zijn. Natuurlijk kun je het de hele nacht voor het evenement bewonderen, nog steeds in Stier, en halverwege tussen de ster El Nath, die schijnt op het puntje van de westelijke hoorn, en AldebaranAldebaranL’oogoog van Stier.

READ  Steeds meer gelei en wat vlokken op 400m!

Dus aan het eind van de nacht (de nacht van 7 op 8 december) dat de maande maan Hij gaat hem voorbij en laat hem omstreeks half één verdwijnen. Een zeldzaam, niet te missen alibi om 6 uur ’s ochtends, dat tegen de gloeiende lichten zal zijnochtendglorenochtendglorenEen paar minuten voor zonsopkomst. Het duurt enkele seconden voordat de maan Mars volledig heeft verzwolgen. Het is een prachtig schouwspel dat overal in Frankrijk en in een groot deel van Noord- en West-Europa (zie kaart) met het blote oog te volgen zou zijn, en zonder problemen in het stadscentrum, mits de noordwestelijke horizon vrij is.

Een moment van zegen dat veel fotografen onder geen enkele omstandigheid zullen missen, en natuurlijk de Astronomie wetenschappersAstronomie wetenschappers Bevestigde beginners of amateurs. in telescoopkun je de details van het oppervlak van Mars raden, zoals het oppervlak van Mars massa’smassa’s donkere kenmerken. Merk op dat aan de rand van een van hen de Gale-krater ligt, en daarom Rover Nieuwsgierigheid, net voor en ongeveer in het midden van de rode schijf van Mars, kort voor occultatie (zie kaart van Mars op 8 december om 7 uur hieronder). Een gelegenheid om over hem na te denken en zowel zijn werk als zijn werk te eren doorzettingsvermogenAan de andere kant.

Dus Mars zal worden overschaduwd door a volle maanvolle maan Onvergelijkbaar meer oogverblindend. Dit vormt echter geen gevaar voor het oog variantievariantie Het zal geweldig zijn. Als je ogen wennen aan de schittering, heb je genoeg tijd om te bewonderen BoomtakBoomtak De maan en zijn inscripties verpletterd door het felle zonlicht. Met de volle maan is er bijna geen schaduw op aarde die ons zou helpen de ruwheid van het oppervlak met onze ogen te voelen.

READ  Een mooie week voor een turbulent weekend

Mars: verbluffende foto’s van het oppervlak gemaakt door een Chinese sonde

Dit evenement vindt een maand na het vorige plaats, anders, maar prachtig, waaraan de Europeanen helaas zijn ontsnapt: Een totale maansverduistering Met een kenmerk dat Uranus verduistert, een verre en koude wereld, met een turkooisblauwe gloed, veel groter dan Mars en de aarde.