Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marokko: Regragui’s duidelijke boodschap aan mensen met een dubbele nationaliteit!  – Amerikaans voetbal

Marokko: Regragui’s duidelijke boodschap aan mensen met een dubbele nationaliteit! – Amerikaans voetbal

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui sprak vrijdag tijdens een interview met de krant L’Equipe zijn grote ambities uit bij de Atlas Lions. Om grote dingen te bereiken, vertrouwt de technicus steeds meer op binationale versterkingen. Maar niet zomaar een voorwaarde.

Walid Regragui en Marokko maakten indruk op de wereld in Qatar.

Door als vierde te eindigen op het WK 2022, na het verslaan van België, Spanje en Portugal, maakte Marokko een sterke indruk en bedroog het zijn wereld in Qatar. Een geslaagde wedstrijd waarin de Atlas Lions blijk gaven van grote teamkracht, maar ook veel aanvallend talent.

Coach Walid Rekragui is zich daar terdege van bewust. Om de schittering van zijn team voort te zetten, is de 47-jarige technicus van plan om alle Marokkaanse rijkdom te exploiteren door gebruik te maken van een rijke pool van talent uit andere landen zoals Frankrijk, België, Nederland, Spanje of zelfs Italië.

Regragui waarschuwt biseksuelen

Het lijkt er dus op dat de Marokko-coach gemotiveerd wordt door het idee om in de toekomst zoveel mogelijk spelers met een dubbele nationaliteit – Sofiane Boufal of Hakim Ziyech – aan te trekken. Op voorwaarde dat de laatste de Marokkaanse keuze uit keuze kiest, niet uit interesse. In de kolommen van de krant L’Equipe van vrijdag stuurde de inwoner van Corbel-Esson een duidelijke boodschap naar de potentiële kandidaten voor de Atlas Lions.Mijn beleid is duidelijk, het gaat om de keuze van het hart, niet om het individuele project. Het is dus belangrijk om je vroeg te positioneren. Het is 15 jaar oud, maar als je een professional bent, daag je jezelf uit, weet je. (…) Wie op dubbelzinnigheid inspeelt, is niet goed voor Frankrijk of Marokko. (…) Iedereen die uit kwaadaardigheid komt, zal de keuze niet erg respecteren, stelde Regragui gerust, die in Qatar minstens 15 personen met een dubbele nationaliteit op zijn lijst had staan. Alvorens een concreet voorbeeld te gebruiken om zijn verwachtingen te illustreren: Bilal Al-Khanoos, het talent van Genk.

READ  Asvel bevestigt zijn herstel door de controle over Partizan Belgrado over te nemen

Kies je voor Marokko, dan onderga je net als Hakimi, Ziyech een operatie en ga je naar de jeugdselectie. Zo had Al-Khanous de mogelijkheid om zich met België te plaatsen voor het WK. Ik zei tegen hem: “Jij gaat naar de onder-23 en we zullen zien na het WK 2000.” Hij accepteert. Het was dus de keuze van het hart. Toevallig heeft hij het WK gehaald. Niemand kan me chanteren, we spelen niet met liefde voor een shirt. En als je voor Marokko kiest, garandeer ik niets. Gewoon om bij een ambitieuze groep te horen met de beste spelers. En die veel dingen heeft om in de toekomst te slagenDe Marokkaanse coach voegde eraan toe.

Hoge ambities voor Marokko

Je zult begrijpen, Regragui weet wat hij wil kiezen. Gezegd moet worden dat hij zichzelf de middelen wil geven om zijn ambities voor de komende jaren waar te maken door zoveel mogelijk talent aan te trekken. Want de voormalig rechtsback scoort zeer hoge goals met het halvefinaleteam van het afgelopen WK. Het doel is om de Africa Cup of Nations in Ivoorkust (januari-februari 2024) te winnen. We moeten hoge doelen stellen. We waren een team dat snel tevreden was met de Final EightDe coach van Atlas Lions legde uit.

Je hebt resultaat nodig. Ik kom om te winnen, anders laat ik ruimte voor een ander, ik moet het goede voorbeeld geven. En de volgende coach zal weten dat er nobele doelen zijn. Je moet je winnende DNA meenemen naar deze selectie, claimt nog steeds het voormalige Grenoble. Zowel in zijn beheer van binationale talenten als in zijn denken over zijn persoonlijke toekomst loopt Regragui over van de eisen.

READ  Het kan niet worden uitgesteld tot maandag.

Deelt u het standpunt van Regaki over dubbele nationaliteiten, reageer dan gerust en discussieer in de regio Voeg een reactie toe