Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marokko, een belangrijke toekomstige exporteur van gas in Afrika

Marokko, een belangrijke toekomstige exporteur van gas in Afrika

De Amerikaanse niet-gouvernementele organisatie “Global Energy Monitor” heeft een rapport gepubliceerd over de gasproductie in Afrika. Volgens zijn uitleg blijkt uit de monitoringgegevens dat 84% van de nieuwe reserves in ontwikkeling zich bevinden in de nieuwkomers op de gasmarkt in Afrika, met name Mozambique, Senegal, Tanzania, Mauritanië, Zuid-Afrika, Ethiopië en Marokko. Deze landen zouden Nigeria, Egypte, Libië en Algerije, die historisch gezien de meest bewezen gasreserves en -productie hebben, kunnen overtreffen.

Lees: Hoe Marokko profiteerde van de gaspijpleiding tussen de Maghreb en Europa

Marokko is in een goede positie om een ​​exporteur van gas in Afrika te worden. De huidige reserves zijn volgens de ngo ongeveer 39 miljard kubieke meter gas. Dit bevestigt wat Graham Lyon, CEO van het Britse bedrijf Sound Energy, dat verantwoordelijk is voor de olie- en gasexploratie in Marokko, zei. En hij had afgelopen december in een interview aangekondigd dat “er een project in Marokko is dat jaarlijks ongeveer 100 miljoen kubieke meter LNG zal leveren aan industriële markten” en dat het Koninkrijk “grote aardgasreserves heeft die worden geschat op meer dan 20 biljoen kubieke meter”. voeten, waardoor het een exporteur werd.” »

Te lezen: Marokkaanse gasexport is binnenkort een feit

Volgens het rapport van “Global Energy Monitor”, citerend HispressMauritanië bezit 574 miljard kubieke meter, waarvan een deel afkomstig is uit de gezamenlijke reserves met Senegal, die worden geschat op 566 miljard kubieke meter. Volgens de ngo zouden Mozambique, Mauritanië, Tanzania, Zuid-Afrika en Ethiopië tegen 2038 goed kunnen zijn voor meer dan de helft van de toekomstige gasproductie in Afrika.

READ  Advocaat zegt dat klokkenluider 'alle informatie bijhoudt'