Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Marianne Voss wint alleen op Hoogerheide een week voor WK veldrijden

(België) Een week voor het Wereldkampioenschap Fayetteville won de Nederlandse Marianne Voss zondag de 15e en laatste ronde van de Wereldbeker Dames Wielrennen in Hogerheide, Nederland. De Nederlandse kampioen won alleen met 10 seconden van landgenoot Lucinda Brand, de WK-houders die sinds vorige week al verzekerd waren van het winnen van het definitieve WK-klassement.

De Nederlandse Puck Pieterse en Fem Van Empel eindigden als derde en vierde, terwijl de Hongaar Blanka Vas vijfde werd. De eerste Belg is Alicia Franck die als 11e eindigde. Sanne Cant eindigde als 13e Marianne Voss, 34, heeft dit seizoen vier Wereldbekeroverwinningen behaald, een week voor de Wereldkampioenschappen, die komend weekend plaatsvinden in Fayetteville, VS. Lucinda Brand zal de titel verdedigen die hij vorig jaar in Oostende won. Lucinda Brand, 32, eerde haar regenboogtrui, die in november in Leicester opmerkelijk tot Europees kampioen werd gekroond. Het seizoen dominerend in het ploegende Dordrecht, dat zaterdag opnieuw won in Hamm, won zondag voor het tweede jaar op rij het eindklassement van de Wereldbeker Veldrijden. In totaal eindigde Brand, die dit seizoen zes keer won, met 432 punten voorsprong op haar landgenoten Dennis Betsima (361) en Buck Peters (360). (Belga)

READ  Bush respecteert Lance en Hayes "veel"