Manchester City Bayern explosie, Inter maakt een serieuze keuze

Goede verdediging, effectieve aanval, dat zijn de belangrijkste elementen waardoor Manchester City op dinsdag 11 april kon toeslaan in de kwartfinales van de Champions League. In de confrontatie met Bayern München, de gemakkelijke nederlaag van Paris Saint-Germain in de vorige ronde, won de Engelse club met 3-0 en zette daarmee voet aan de grond in de kwartfinales van de competitie, net als het Italiaanse Inter, dat Benfica versloeg in thuis 2-0.

Doorweekt van de regen tijdens de wedstrijd in het Etihad Stadium in Manchester, gaven de Citizens een show tegen een Beiers team dat kraakte in de tweede helft van de wedstrijd. Al in de eerste periode ging een prachtig schot van Rodri met zijn rechterhand in de bovenhoek, maar die de bal met zijn linkervoet raakte, deed Bayern bukken (1-0, 27H).

Binnen toen de kleedkamer terugkeerde, stond Dayot Upamecano, de international van Frankrijk, achter het tweede doelpunt van City. Nadat Jack Grealish de verdediger onder druk had gezet, herstelde hij de bal en vertrouwde hij op Erling Haaland, die een voorzet met links naar Bernardo Silva stuurde en kopte (2-0, 70).H).

“We zitten op het hoogste niveau van het wereldvoetbal, we nemen het hem niet kwalijk, we zijn niet boos op hem, maar het is een fout die niet zou mogen gebeuren op dit niveau, op deze plek op het veld, hij gaat het leren.” van deze.”Bayern-coach Thomas Tuchel zei na de wedstrijd over Upicano.

READ  Luca van Assche wint en sluit zich aan bij Casper Ruud in de tweede ronde in Miami

Haaland pass en doel

Met een assist werd Haaland enkele minuten later topscorer, met een rechtsbenige voorzet (3-0, 77H). De Noor zweeft bovenaan de scorekaarten van de concurrentie met 11H Doel.

Bayern kan hun doelman Jan Sommer bedanken, die een complete uitval voor zijn ploeg vermeed. Ook al was hij de hele wedstrijd niet keizerlijk, de doelman redde verschillende waardevolle reddingen, waaronder een fantastische kopbal van Rodri.

Naast verschillende treffers van Leroy Sané en een goed begin van de tweede helft, kregen de Münchenaren weinig kansen en zullen ze aanstaande woensdag nog veel moeten doen om zich te plaatsen, ook al is hun toespraak razend optimistisch.

“We hebben vandaag laten zien dat het mogelijk is om mee te doen. Het ziet er misschien raar uit na de 3-0, maar het is nog steeds mogelijk om te winnen.”Beierse kapitein Joshua Kimmich aangemoedigd.

Het nieuws

Parijs 2024

Le Monde analyseert het nieuws en de uitdagingen van de Olympische en Paralympische Spelen van 2024.

Register

“55 of 60 minuten lang was het een erg zware wedstrijd en soms waren ze beter dan wij”, zei hij. Oordeel voor zijn aandeel in City-coach Pep Guardiola. “Emotioneel ben ik er kapot van, ik ben vandaag 10 geworden. We gaan.” [à Munich] Om een ​​doelpunt te maken en de wedstrijd te winnen, niet om onze voorsprong te verdedigen.”voegde de Spaanse technicus toe.

READ  Directe transferwindow: Griezmann keert terug naar Atletico

Inter in controle

In de andere ontmoeting op dinsdagavond maakte Inter, dat de halve finales niet meer had bereikt sinds 2010, het jaar waarin ze voor het laatst de overwinning behaalden in de C1, een serieuze keuze voor de halve finales en won met grote vaardigheid in Benfica.

Na de eerste tien minuten waarin de Italianen het Lissabon-team met sterke en gewelddadige druk belemmerden, namen de Eagles de wedstrijd in handen, maar zonder fouten te vinden in de zeer hechte Nerazzurri-verdediging en hun laatste bolwerk, naar het beeld van Rafa Silva . Een schot midden in het strafschopgebied raakt doelman Andre Onana (16H).

Benfica kwam terug uit de kleedkamer en zette opnieuw een gestaag tempo neer, maar met volle gang waren de mannen van Roger Schmidt verrast toen Inter erin slaagde uit te breken. Op de linkerflank schoot Alessandro Bastoni een lange voorzet naar de verre paal waar Niccolo Barella, verstoken van enige verdediging, alle tijd kreeg om met een onstuitbare kopbal te hervatten (0-1, 51).H).

“Ik ben blij met de eerste helft, want het is moeilijk om hier te spelen tegen zo’n sterk team, maar ons eerste doelpunt gaf ons natuurlijk veel moed.”Dat zegt Inter-coach Simone Inzaghi.

Betwiste boete

Benfica probeerde te reageren, maar noch Goncalo Ramos noch Frederick Orsnes konden de bal terugkrijgen na een puinhoop in het midden van het strafschopgebied (56).H). Toen miste Inter het doelpunt van de tweede helft toen Henrikh Mkhitaryan een duel verloor van Vlachodemos (66H). Aan de andere kant scoorden de Eagles opnieuw een schot van Grimaldo (73H).

READ  Nederland wordt afhankelijk van Tom Dumoulin

Nadat ze in het laatste kwartier scherper waren geworden, profiteerden de Italianen van een controversiële penalty nadat ze hun toevlucht hadden genomen tot de video-assistent-scheidsrechter. Na een voorzet van Denzel Dumfries strekte Joao Mario zijn armen uit om zijn gezicht te beschermen, maar de Engelse wedstrijdscheidsrechter Michael Oliver markeerde het strafpunt. Romelu Lukaku draaide de voorzet met de linkervoet om, terwijl Flachodemus op rechts begon (0-2, 82H). De Portugees probeerde het gat te verkleinen, maar Gonzalo Ramos redde Andre Onana, die goed redde (90).H+4).

Inter-spits Romelu Lukaku scoort op 11 april 2023 in Lissabon een strafschop tegen Benfica.

In een week in Italië lijkt de taak erg ingewikkeld voor Benfica. ” In deze competitie spelen we de hele tijd tegen zeer goede teams, en deze teams zijn zeer effectief en hebben dit soort wedstrijden weten te winnen.Roger Schmidt, die waarschijnlijk weet dat de Eagles Inter Milan nog moeten verslaan in de Europa Cup, gaf toe.