Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Malware: u ontvangt deze e-mail, maar klik niet!

Een gevaarlijk op Java gebaseerd Trojaans paard wordt op uw computers geïmplementeerd door middel van kwaadaardige technologie.

Pas op voor deze nieuwe dreiging terwijl u door uw e-mails bladert. Er loopt momenteel een grote phishing-campagne met als doel een gevaarlijk computervirus op te installeren Windows-computer. De dreiging is zo ernstig dat Microsoft zijn gebruikers op Twitter waarschuwt.

Dit reageert op een naam StratEn probeert waardevolle informatie uit u te halen. Om dit te doen, registreert het de tekens die u op uw toetsenbord typt om uw gebruikersnamen en wachtwoorden te achterhalen. Van het een komt het ander, hij zal zich een weg naar goud kunnen banen Uw bankrekening, Als je het vanaf een geïnfecteerde computer hebt gebeld.

De manier waarop het werkt is als volgt. U zult waarschijnlijk een e-mail ontvangen – die vele vormen kan aannemen – waarin u wordt geïnformeerd over wat een betaling wordt genoemd. Om het bedrag te zien, moet u op het bijgevoegde pdf-document klikken. En dit is waar de malware wordt geactiveerd.

Door op de ogenschijnlijk onschadelijke pdf te klikken, installeer je direct STRRAT, met alle risico’s van dien. De hackers erachter kunnen dan uw acties volgen zonder dat u het zich realiseert. Als je eraan gewend bent, vermomt de malware zichzelf als een plakkerige ransomware, terwijl we te maken hebben met een gevaarlijk Trojaans paard.

READ  Deze AI weet waar en wanneer misdaden zullen plaatsvinden

Voorlopig is de enige manier om uit de buurt van STRAT te blijven, is door vooral op uw hoede te zijn bij het bladeren door uw e-mails. Als u een Windows-computer gebruikt, open dan indien mogelijk een bijlage, tenzij u de ontvanger kent. Antivirussoftware die uw mailbox kan scannen, kan in deze moeilijke tijden ook een redder in nood zijn.

Bescherm uzelf tegen malware met Bitdefender