Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

macOS Monterey is er, hier zijn al zijn nieuwe functies

macOS Monterey is er, hier zijn al zijn nieuwe functies

De nieuwe versie van macOS is beschikbaar! Is uw Mac compatibel? Hoe is het geïnstalleerd? En vooral, wat zijn de nieuwigheden?

Genoeg. Na enkele maanden in bèta sinds macOS Monterey werd geïntroduceerd tijdens WWDC in juni, heeft Apple zojuist de definitieve versie van zijn nieuwe Mac-besturingssysteem uitgebracht.

Om het te installeren, ga naar Mac Systeemvoorkeuren. Ga dan naar “systeem update”en wacht tot uw pagina is vernieuwd. Wanneer u macOS Monterey op uw apparaat implementeert, volgt u gewoon de instructies op deze pagina. Je computer wordt opnieuw opgestart en je hebt dan toegang tot alle nieuwe functies van het nieuwe besturingssysteem van Apple voor Mac.

Zorg er ook voor dat uw Mac al compatibel is met deze nieuwe versie van het besturingssysteem van Apple voordat u dit proces start. Om uw model te controleren, klikt u op de appel in de linkerbovenhoek, dan Over deze Mac. Het besturingssysteem is beschikbaar op de volgende apparaten:

  • MacBook (12-inch): begin 2016
  • MacBook Air: vanaf begin 2015
  • MacBook Pro: begin 2015
  • iMac: vanaf eind 2015
  • Mac mini: eind 2014
  • Mac Pro: eind 2013
  • iMac Pro

Safari

Een van de belangrijkste nieuwe functies van macOS Monterey is de nieuwe versie van Safari die het introduceert. De browser biedt een volledig herziene adresbalk. Tabbladen krijgen nu de kleur van de weergegeven site. Op geek tijdschriftHet tabblad moet bijvoorbeeld een duidelijke kleur hebben, zodat u uw pagina gemakkelijk kunt vinden. Deze nieuwe presentatie, genaamd “gezipt”, kan echter worden gedeactiveerd door de “gesplitste” weergave te gebruiken om de tabbladen onder de adresbalk terug te brengen.

READ  Het draait allemaal om het "ontroerende" bezoek van deze komeet, na 50.000 jaar afwezigheid
Krediet: Apple

Er zijn ook tabbladgroepen waarmee u, zoals de naam al doet vermoeden, meerdere tabbladen kunt groeperen, zodat u ze niet kwijtraakt. Het lijkt een beetje op een map die de tabbladen hergroepeert die je erin hebt gestopt.

concentratie

als in iOS 15 en iPadOS 15Je Mac introduceert nieuwe focusmodi. Dit is een uitbreiding van de modus Niet storen waarmee u aangepaste profielen kunt maken en meldingen kunt filteren op basis van uw activiteit: werk, rust, tijd voor uzelf …

Deze status wordt ook gesynchroniseerd met uw andere Apple-apparaten, net zoals deze wordt weergegeven aan uw contacten in uw iMessage-gesprekken.

confrontatie tijd

Het videoconferentiesysteem van Apple is geëvolueerd met macOS Monterey. Een coole nieuwigheid dat het aan de boeien van de Mac ontsnapt en naar andere media wordt geëxporteerd! Zo wordt het mogelijk om gebruikers op Windows of Android uit te nodigen om deel te nemen aan een FaceTime-gesprek via een link die toegankelijk is vanuit een browser.

We hebben ook andere nieuwe functies gevonden op FaceTime met iOS/iPadOS 15, zoals de geluidsisolatiemodus, waarmee parasitaire geluiden effectief worden geëlimineerd en u uw gesprekspartner beter kunt horen, of “Breed spectrum”, waarmee “omgekeerde” afstemming mogelijk is. . Een achtergrondvervagingsoptie is ook beschikbaar met macOS Monterey, maar alleen voor Mac-gebruikers met een SoC M1, M1 Pro of M1 Max.

Krediet: Apple

uitzending

Gebruik je je Mac vaak als externe monitor? Prima, want met macOS Monterey zet je pc een nieuwe stap. Als het al mogelijk is om het scherm van je Mac via AirPlay naar een extern beeldscherm te streamen, dan wordt het computerscherm zelf een ontvanger voor andere apparaten. Concreet kun je de inhoud die op je iPhone of iPad wordt gestreamd, rechtstreeks op het scherm van je Mac bekijken.

READ  Begrijp de wereld van spinnen en 'praat' met ze door van hun webben sonicatie te maken

Deze optie is echter niet bij alle Macs beschikbaar. Je hebt minimaal een MacBook Pro, Air, 2019 iMac, 2020 Mac mini, 2019 Mac Pro of iMac Pro uit 2018 nodig.

tekst in foto

Net als bij de iPhone en iPad neemt de Mac de tekst-in-beeld-functionaliteit over. Concreet kunt u eenvoudig tekst uit een afbeelding kopiëren/plakken. Door uw cursor over tekst in een afbeelding te bewegen, kunt u deze selecteren alsof het een eenvoudig tekstblok is.

universele controle

Tijdens het tonen van macOS Monterey tijdens WWDC 2021, maakte één functie vooral indruk op ons: Universal Control. Het idee is om de muis tussen de verschillende apparaten te kunnen bewegen. Als je bijvoorbeeld een iPad rechts van je MacBook hebt, hoef je alleen maar de cursor naar rechts te slepen om deze op de tablet te laten verschijnen.

Het meest indrukwekkende is dat deze functionaliteit op meerdere apparaten kan werken. Tijdens de conferentie presenteerde Apple met name de iPad, MacBook en de nieuwste iMac 24″ Zij aan zij, voordat u de cursor tussen deze drie apparaten verplaatst en zelfs bestanden van iPad naar iMac sleept/sleept, via MacBook!

Krediet: Apple

Probleem: Universal Control is niet onmiddellijk beschikbaar na het starten van macOS Monterey. We zullen nog een paar weken moeten wachten voordat we de cursor tussen Mac en iPad kunnen doorgeven.

Naast deze nieuwe functies zijn er ook enkele welkome toevoegingen, zoals de komst van de Quick Note-functie, waarmee je eenvoudig een notitie kunt maken door de cursor naar de rechterbenedenhoek van het scherm te verplaatsen, enkele nieuwe functies in Split Side Bekijk, nieuwe privacy-instellingen in Mail of functies Nieuw in Berichten, Kaarten en Batterijbeheer.

READ  Na 40 jaar is het mysterie rond de maker van Mario en Zelda eindelijk opgelost!
Krediet: Apple