Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

iOS 15.1: definitieve versie online beschikbaar met SharePlay en ProRes

Dit is de eerste grote update van iOS 15, na een reeks onderhoudsreleases die werden gebruikt om te patchen bugs en de Beveiligingsfout lastig. iOS 15.1 heeft veel nieuwe functies, te beginnen met een grote die ontbreekt in de definitieve release: SharePlay.

Met de functie voor het delen van inhoud kunt u samen genieten van muziek, films en tv-series via FaceTime – in compatibele toepassingen en zolang iedereen zich abonneert op dezelfde diensten, waardoor de impact van deze nieuwigheid wordt beperkt. Die overigens nog niet beschikbaar is in macOS Monterey.

SharePlay-preview voor het delen van inhoud en schermen met iOS 15, macOS Monterey en tvOS 15

De andere grote functie in iOS 15.1 is ondersteuning voor ProRes-video-opname voor iPhone 13 Pro en 13 Pro Max. Een optie die cameraprofessionals zullen waarderen, maar pas op, ProRes-video’s zijn zwaar: 1 minuut in ProRes HDR daalt tot 1,7 GB in HD en 6 GB in 4K! Veel succes met het overzetten naar een Mac met Lightning… Om de optie te activeren, ga naar Instellingen camera > formaten.

Houd er rekening mee dat er een maximale opnametijd mogelijk is in ProRes bij het rechts vastleggen.

Deze nieuwe versie van iOS 15 activeert ook de automatisering van de temperatuur- en vochtigheidssensoren in de Woning-app! Het lijkt niet veel, maar het zal heel praktisch zijn.

iOS 15.1:

iOS 15.1: De Woning-app weet automatisering te creëren op basis van temperatuur en vochtigheid

Op de audioafdeling biedt iOS 15.1 eindelijk ondersteuning voor lossless audio en Dolby Atmos met Apple Music. op HomePods. Om het te gebruiken, moet HomePod versie 15.1 geïnstalleerd zijn. Naar de instelling gaan om dynamische head-tracking te activeren/deactiveren is nu gemakkelijker omdat nu Het bevindt zich direct in het controlecentrum.

READ  Deze niet-officiële applicatie is volledig geïntegreerd met Windows

Ondertussen introduceert Apple ook definitieve versies van tvOS 15.1, opnieuw met SharePlay-ondersteuning, evenals watchOS 8.1.

iOS 15.1: Release-opmerkingen

SharePlay

 • SharePlay is een nieuwe manier om gesynchroniseerde FaceTime-ervaringen te delen met inhoud van de Apple TV-app, Apple Music en andere ondersteunde App Store-apps.
 • Met gemeenschappelijke bedieningselementen kan iedereen het afspelen pauzeren of starten, terugspoelen of vooruitspoelen.
 • Slimme volumeregeling dempt automatisch een film, tv-programma of nummer wanneer je vrienden praten.
 • Met Apple TV-ondersteuning kun je gedeelde video’s op het grote scherm bekijken terwijl je een FaceTime-gesprek voortzet op je iPhone.
 • Met schermdeling kunnen deelnemers aan een FaceTime-gesprek foto’s bekijken, op internet surfen en elkaar helpen.

camera

 • Maak video’s in ProRes-indeling met iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.
 • Instelling om automatisch overschakelen naar de macromodus uit te schakelen bij het maken van foto’s of video’s op iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.

Kaarten-app

 • Met de ondersteuning van COVID-19 Vaccinatiekaarten kunt u verifieerbare vaccinatie-informatie toevoegen aan de Kaarten-app en deze samen indienen.
Vaccinatiestatus vastleggen in de gezondheidsapp (links) en in de kaarten…
…werkt ook op Apple Watch! Maar alleen in compatibele landen (hier, Canada).

Vertaling

 • Ondersteuning voor Mandarijn (Taiwan) in de vertaal-app en voor systeemvertalingen.

een huis

 • Nieuwe automatisering wordt geactiveerd op basis van een bestaande meting van vochtigheid, luchtkwaliteit of een HomeKit-compatibele lichtsensor.

afkortingen

 • Nieuwe vooraf ingestelde acties waarmee je je eigen geanimeerde memes kunt maken, en een nieuwe reeks games om de tijd te doden met Siri.

Deze release lost ook de volgende problemen op:

 • De Foto’s-app geeft mogelijk ten onrechte aan dat de opslagruimte vol is bij het importeren van foto’s en video’s.
 • De weer-app geeft mogelijk niet de huidige temperatuur voor uw locatie weer; Geanimeerde achtergrondkleuren worden mogelijk ook niet correct weergegeven.
 • Het afspelen van audio van een app kan pauzeren wanneer het scherm is vergrendeld.
 • Kaarten kunnen onverwachts worden afgesloten wanneer VoiceOver met meerdere kaarten wordt gebruikt.
 • Beschikbare Wi-Fi-netwerken worden mogelijk niet gedetecteerd.
 • De algoritmen voor het berekenen van de batterijcapaciteit op de iPhone 12s zijn bijgewerkt om de batterijcapaciteit in de loop van de tijd beter te kunnen inschatten.
READ  Wat vind je daar en hoe installeer je het op de iPhone?