Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

M Pokora heroverweegt zijn controversiële opmerkingen over Covid

Matt Pokora bevond zich in het middelpunt van de controverse nadat commentaren op sociale netwerken over het coronavirus begin maart 2020 zeer slecht werden ontvangen. Na meer dan een jaar kwam de zanger op donderdag 17 juni terug op zijn woorden.

De woorden van de aspirant-zanger en acteur kwamen voordat de eerste opsluiting in maart 2020 werd aangekondigd, nadat zijn geplande concert in het Accord Arena Hotel was geannuleerd.

“Het is een beetje vreemd dat dit proces waarbij het virus tien dagen lang wordt gebagatelliseerd op nieuwszenders, politici en artsen, zegt dat griep jaarlijks veel mensen in de wereld doodt of dat H1N1 of ebola gevaarlijker zijn”, verklaarde hij op Instagram. Een jonge vader van twee, geïrriteerd door opzegprocedures die destijds als overdreven werden beschouwd.

“We hebben nog nooit concerten en marathons geannuleerd voor H1N1, Ebola en anderen… we hebben het over 73 van de 66 miljoen Fransen… verbergen we iets of wat?! Een bericht dat onmiddellijk tot verontwaardiging leidde en de artiest snel plaatste een foutmelding op Twitter.”

Geen spijt van M Pokora

“Ik kan beter nog even wachten aangezien ik reageer, ik doe het warm. Ik ben een van de eersten die het moeras in gaat. Na drie weken zei iedereen hetzelfde, maar het is oké. Het is alleen omdat ik gewend ben te reageren heel snel als mensen er nog niet klaar voor zijn om dat soort dingen te horen”, reageerde de ster in een interview op donderdag 17 juni als onderdeel van haar debuut op de planken, gepland voor september 2021 samen met Philip Lelloch en Estelle Lefebure.

Toen ik klaagde, zagen we nog steeds 40.000 mensen in de stadions en kregen we nee te horen omdat we buiten waren. De kunstenaar becommentarieerde dit en benadrukte dat hij geen spijt had van zijn uitspraken: “Het is in het begin altijd moeilijk om zich in deze kwestie uit te drukken.”

READ  "Whoa! Shut up!": Claire Chazel ergert zich aan Luc Ferry in de hedendaagse kunst