Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lyon-fans mochten niet naar Marseille reizen

Lyon-fans mochten niet naar Marseille reizen

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin verbood fans van Olympique Lyonnais dinsdag om naar Marseille te reizen om de late wedstrijd van de tiende dag van de Franse Premier League tussen de twee clubs bij te wonen. De wedstrijd werd verplaatst nadat de spelerscoaches en fans van Lyon waren gestenigd, en de Olimpico zou aanvankelijk op 29 oktober plaatsvinden. Fabio Grosso, destijds de coach van Lyon, raakte door glasscherven gewond aan zijn linkeroog en zeven andere Lyon-spelers liepen fysieke schade op.

Volgens het dinsdag gepubliceerde besluit in de Staatscourant is dit reisverbod gerechtvaardigd “Een reëel en ernstig gevaar voor botsingen tussen fans van de twee clubs.”. De officiële verklaring van Darmanin bevestigt dit ook “Er werden zowel nazi-groeten als racistische en homofobe uitspraken waargenomen onder Lyon-fans, die op de tribunes werden beledigd door hun tegenhangers in Marseille.”29 oktober.

“Onder deze omstandigheden bestaat er een reëel en ernstig risico op botsingen tussen fans van de twee clubs tijdens een voetbalwedstrijd tussen de twee teams.”, besluit het decreet. Na de gebeurtenissen eind oktober heeft het Openbaar Ministerie in Marseille verschillende onderzoeken geopend.