Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Louis van Gaal is crisisadviseur bij Ajax

Louis van Gaal is crisisadviseur bij Ajax

Voormalig Nederlands bondscoach Louis van Gaal (72 jaar) keert in een adviserende rol terug bij Ajax. Dat maakte de Amsterdamse club, die haar slechtste seizoen in decennia beleeft, dinsdagavond bekend.

Van Gaal, die vorig jaar bekendmaakte dat hij de diagnose prostaatkanker had, gaat Ajax adviseren op voetbalgebied. “Ik wil Ajax graag helpen. Mijn leven speelt zich grotendeels af in Portugal en dit combineert goed met de rol van extern adviseur”, zegt Van Gaal in een clubpersbericht.

Ooit een gigant van het Europese voetbal, werd Ajax Amsterdam nu ondergedompeld in een van de ernstigste crises in hun 123-jarige geschiedenis, waarbij ze op de 15e plaats eindigden in de competitie, coaches werden ontslagen en fans losgelaten.

Om een ​​slechtere seizoensstart te ontdekken, moeten we terug naar het boekjaar 1964/65, toen icoon Johan Cruijff net bij de jeugdploeg kwam. Terwijl Ajax afgelopen zondag zijn voetbaldirecteur Sven Mislintat ontsloeg, maakte de club woensdag het vertrek bekend van het hoofd van de raad van commissarissen, Pierre Iringa.

“Louis van Gaal wordt erkend als een van de meest succesvolle clubmanagers aller tijden, met meer dan twintig nationale en internationale prijzen”, aldus de club. “Met Ajax won hij in 1995 de Champions League”, herinnert hij zich.

/ATS

READ  Voet - euro - EN