Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Londen beschuldigt Moskou ervan ‘pro-Russische leider in Kiev te willen installeren’

Het Verenigd Koninkrijk beschuldigde op zaterdag 22 januari Rusland “Probeer een pro-Russische leider in Kiev te installeren” En’“overwegen” Dr’” bezetten “ Oekraïne leek de dag na de Amerikaans-Russische besprekingen een doorbraak te zijn begonnen. In een valse verklaring hekelde de Britse diplomatieke chef Liz Truss… De omvang van de Russische activiteit gericht op het ondermijnen van Oekraïne. “Volgens onze informatie probeert de Russische regering een pro-Russische leider in Kiev te installeren, terwijl ze van plan is Oekraïne binnen te vallen en te bezetten.”voegde ze eraan toe.

luister ook Moeten we vrezen voor een Russische invasie van Oekraïne?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt dat: ‘Voormalig Oekraïens parlementslid Yevgeny Murrayev wordt beschouwd als mogelijke kandidaat’maar hij is niet de enige: de Russische inlichtingendiensten houden vol ‘Relaties met veel voormalige Oekraïense politici’. Zo roept de Britse diplomaat de namen op van Sergoysh Arbuzov (eerste vice-premier van Oekraïne van 2012 tot 2014, toen waarnemend premier), Andreich Klochev (die de presidentiële regering leidde van het voormalige hoofd van de Oekraïense staat, Viktor Janoekovitsj), Volodymyr Sivkovich (voormalig ondersecretaris van de Oekraïense Nationale Veiligheids- en Defensieraad) of zelfs Mykola Azarov (premier van Oekraïne van 2010 tot 2014).

“Sommigen van hen hebben contact met Russische inlichtingenagenten die momenteel betrokken zijn bij het plannen van een aanval op Oekraïne”Ministerie beschuldigt. Dit scenario waarin Rusland zijn buurland zou kunnen grijpen, wordt in dit verband beschreven als:“incompetentie” Door de commandant van de Duitse marine, vice-admiraal Kay Achim Schönbach. Opmerkingen leverden hem vanavond de aankondiging van het Duitse ministerie van Defensie zijn ontslag op.

READ  Joe Biden zegt dat hij "initiatieven" voorbereidt om Oekraïne te verdedigen tegen Rusland

Frank praat

Deze Britse verklaringen komen slechts enkele uren nadat de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu ermee instemde zijn Britse ambtgenoot Ben Wallace te ontmoeten. De heer Shoigu stelde voor om de bijeenkomst in Moskou te laten plaatsvinden. Deze bilaterale bijeenkomst, de eerste sinds 2013, heeft tot doel:“Verken alle mogelijkheden voor stabilisatie en oplossing van de Oekraïense crisis”Dat heeft een bron bij het Britse ministerie van Defensie zaterdag gezegd.

VS overweegt nieuwe Britse tarieven ‘Zeer verontrustend’Dat heeft het Witte Huis zaterdag gezegd in reactie op de verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit soort plot is erg verontrustend. Het Oekraïense volk heeft het soevereine recht om zijn eigen toekomst te bepalen, en we staan ​​achter onze democratisch gekozen partners van Oekraïne.”Dat zei woordvoerster Emily Horne van de Nationale Veiligheidsraad.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Oekraïne-crisis: de Verenigde Staten beloven schriftelijk op Rusland te reageren

Het Kremlin wordt door het Westen ervan beschuldigd tienduizenden soldaten aan de Oekraïense grens samen te brengen met als doel een aanval te lanceren. Het ontkent alle oorlogszuchtige bedoelingen, maar koppelt de-escalatie aan verdragen die met name garanderen dat de NAVO niet zal uitbreiden, met name Oekraïne. Onaanvaardbare westerlingen die Rusland bedreigen, zullen bij een aanval reageren met strenge sancties.

Ondanks de tegenstrijdige standpunten op dit moment, begon de versoepeling vrijdag tussen het Westen en Moskou na enkele weken van verbale escalatie, tijdens gesprekken in Genève tussen de belangrijkste Russische en Amerikaanse diplomaten, Sergei Lavrov en Anthony Blinken. Vrijdag kwamen de twee ministers overeen om door te gaan franken De gesprekken, waardoor VN-secretaris-generaal Antonio Guterres hoopte op een invasie van Oekraïne of een militaire inval op zijn grondgebied “zal niet gebeuren”.

De wereld met AFP

READ  Tiener steelt meer dan 32 miljoen euro aan cryptocurrency door een simkaart te stelen