Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Loire / Haute-Loire.  “We zijn net met diesel afgeleverd maar we blijven vandaag niet”

Loire / Haute-Loire. “We zijn net met diesel afgeleverd maar we blijven vandaag niet”

“Maar hoe steek ik over? Ik wacht hier niet elke ochtend!” Vast aan de afrit van de rotonde Pont de Sauze, in Unieux, Martin Ahat, deze woensdag 5 oktober aan het einde van de ochtend. Ervoor, Holtzer Street, een verkeersopstopping veroorzaakt door de wachtrij van TotalEnergies-klanten.

‘Ik kan ze er niet van weerhouden zichzelf hier te bedienen!’ »

Het station is dinsdag 4 oktober opgeleverd, want het station is 24 uur lang bestormd geweest. Met 27.000 liter diesel denkt de beheerder het in ieder geval tot donderdagavond uit te houden. De SP95- en SP98-aandelen daarentegen zullen niet zo ver gaan.

Zich bewust van de overlast die zijn klanten onderweg veroorzaken, weet de manager niet wat hij moet doen. ‘Ik kan niet voorkomen dat mensen hier zichzelf willen helpen. Ondertussen moet je sluw zijn om naar Holtzer Street te gaan en de rij te verdubbelen als er niemand voor de deur staat.’

Hetzelfde tafereel in Saint-Étienne, rue Antoine-Durafour, achter het winkelcentrum Centre-Deux. Ook hier wachten automobilisten op de weg om te tanken. “Wachten is niets. Het belangrijkste is dat er nog diesel is als ik aankom! zegt Mounir met een glimlach. We stellen hem gerust: ook al staan ​​er nog acht auto’s voor hem, hij zal ze kunnen tanken.”

Maar degenen die donderdag naar de pompstations van TotalEnergies komen, zullen waarschijnlijk minder geluk hebben. De beheerder heeft dinsdag om 14.00 uur 10.000 liter diesel, 4.000 SP 95 en 2000 SP 98 in ontvangst genomen: “We zijn net afgeleverd, maar dat gaat niet de hele dag mee!”

READ  Highway Convenience Zones: waarom verkopen winkels hun dure producten?

Van €1,60 tot €2 per liter diesel

Weer in de rij, rue de la Montat. station, Vrijdag 30 september gesloten wegens uitverkocht Het werd woensdagochtend bezorgd. 36000 liter diesel maar geen benzine.

Geen levering in zicht, Karl Marx Street. De 12.000 liter diesel die maandagochtend binnenkwam, werd overdag verkocht. De benzinepompen zijn leeg en de beheerder weet niet wanneer het tanken zal plaatsvinden. Een kaart met de kleur bij de ingang van het station: “Geen brandstof.”