Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Livret A en de gezondheidscrisis en 40 miljard euro toegewezen

Om dezelfde redenen, dezelfde effecten. Onzekerheden in verband met de vierde golf van de Covid-19-pandemie waren voor spaarders aanleiding om in augustus grote bedragen terug te storten in Livret A.

Na netto uitstroom (stortingen minus opnames) van 1,15 miljard euro in juliDit gereguleerde grootboek heeft de inflatie vorige maand al met 1,67 miljard overschreden, volgens cijfers die op 22 september zijn vrijgegeven door Caisse des Dépôts. Het is meer dan een gewone augustus: “De gemiddelde collectie voor de achtste maand van het jaar in de afgelopen tien jaar was 1,2 miljard euro”, Oponthoud Philippe Crevel, oprichter van Cercle de l’épargne.

Voorzichtig bij de voorbereiding

“Families hebben nog niet besloten om hun Covid-fonds aan te boren voor consumptie of hun geld om te buigen naar langetermijninvesteringen” En “Voorzichtigheid blijft geboden in afwachting van verdere ontwikkelingen in de gezondheidssituatie”, geloofde echter “Als de epidemie blijft afnemen”, Daling van de spaarstromen tegen eind 2021, met Kosten voor terug naar school en eindejaarsvakanties.

Door gegevens toe te voegen Handboek voor duurzame en solidariteitsontwikkeling (LDDS), waarvan de werking sterk lijkt op Livret A (het loon is hetzelfde en beide profiteren van belastingvrijstelling), bedroeg de netto-instroom voor augustus 2021 bijna € 2 miljard (1,90 miljard om precies te zijn).

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Besparingen: een Frans Heilig Heiligdom

In totaal heeft het sinds maart 2020 40,66 miljard euro bereikt om Livret A Kitty op te blazen in de achttien maanden van de gezondheidscrisis, of gemiddeld bijna 2,3 miljard euro per maand. Het totale bedrag dat in anderhalf jaar via mijn twee spaarrekeningen werd opgehaald, was $ 53,2 miljard.

READ  Winkels zijn amper heropend en staan ​​al onder druk tijdens de zomerse uitverkoopdata

Het resultaat is een nieuw record voor vorderingen op Livret A en LDDS van € 472,4 miljard per 31 augustus 2021.

Voor Livret A en LDDS werd augustus ook gekenmerkt door een vast loon, stabiel gehouden op 0,50% Netto inkomstenbelasting en premies sociale verzekeringen. Houd er rekening mee dat dit tarief in de regel twee keer per jaar kan worden gewijzigd, op de eerste dagHij is Augustus en 1Hij is Februari.

En “Livret A wordt niet benadeeld door zijn negatieve reële rendement als gevolg van hoge inflatie”, “Vraag [du] De rente kan volgend jaar februari stijgen als de inflatie rond de twee punten blijft.” De heer Crevel bevestigt.