Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De behandeling van de directeur van een humanitaire vereniging roept vragen op

Arthur Annan, directeur van Equalis, een vereniging die immigranten en daklozen helpt, betaalde zichzelf een salaris van meer dan 10 000 netto euro per maand.

Artikel door

gepubliceerd

Update

leestijd : 1 minuut.

Arthur Annan, directeur van de Association to Aid Migrants and the Homeless, die grotendeels met publieke middelen wordt gefinancierd, verdient een nettosalaris van ruim € 10.000 per maand. Geketende eend, deze woensdag 22 september, een bedrag dat franceinfo kan bevestigen.

Het bestuur van de vereniging stelde haar directeur ook een auto van de zaak en een maandelijkse huurtoeslag ter beschikking. Vakbondsvoorzitter Pascal Brice vertelde AFP dat Arthur Annan, die ook de voorzitter is van de Unie van Solidariteitsvertegenwoordigers op Ile-de-France, door deze ontdekkingen gedwongen werd zich terug te trekken uit zijn vrijwilligersfuncties bij de FAS.

Gecontacteerd door franceinfo, een van de bestuursleden van deze vereniging, met een budget van 83 miljoen euro per jaar en 900 medewerkers, geeft hij toe dat een dergelijk salaris “Het zit in het zeer, zeer hoge bereik in het midden.”

Meer dan een jaar geleden, in juni 2020, werd Arthur Annan General Manager van de nieuwe Equalis-structuur, die twee verenigingen omvat. Sinds 2015 is hij gedelegeerd bestuurder van een van hen, Rose des Vents. “Met de fusie is het moeilijk om zijn salaris te verlagen. We hebben allemaal voor dit bedrag gestemd.” Dat zijn de voordelen, legt een voormalig manager uit die door franceinfo werd gecontacteerd.

In de administratie van Equalis wilde niemand bereikbaar zijn om vragen van franceinfo te beantwoorden. In de raad van bestuur beschrijven sommigen de algemeen directeur “wijden” En “Bekwaam”.