Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Live video – Thomas Pesquet stijgt op: de astronauten gaan naar het lanceerplatform

Live video – Thomas Pesquet stijgt op: de astronauten gaan naar het lanceerplatform

Astronauten op weg naar het lanceerplatform

Nadat ze hun pakken hadden aangetrokken, verlieten de vier astronauten het gebouw waarin ze werden voorbereid toen ze op het punt stonden om bij het lanceerplatform te komen, 14 km verderop.

Voordat ze aan boord gingen van de voertuigen die hen naar het lanceerplatform brengen, namen de astronauten deel aan een korte fotosessie en konden ze afscheid nemen van hun dierbaren.

“Ze hebben er vertrouwen in, ze zijn klaar”: Claude Henery volgt live de voorbereidingen van de bemanning

Vanuit de Cité de l’Espace in Toulouse volgt Claude Henery, die de eerste Franse vrouw was op het internationale ruimtestation, de live voorbereiding van een SpaceX-bemanning vier uur voor de start.

Eenmaal uitgerust, “zijn de astronauten nu gefocust op de missie. Ik zeg zelfs dat de missie al is begonnen”, bevestigt ze in de BFMTV-microfoon.

“Voor degenen die op aarde blijven, zijn er veel emoties. En voor hen is het een fase die ze vele malen hebben herhaald. Ze zijn zelfverzekerd, klaar en kijken uit naar alle stadia om ze in een baan om de aarde te brengen”, voegt ze eraan toe. .

De vier astronauten trokken hun pakken aan

Een paar uur voor het opstijgen kleedden de vier astronauten Thomas Pesquet, Shane Kimbro, Megan MacArthur en Akihiko Hoche hun pakken aan, met steun van SpaceX-personeel.

Waarom SpaceX-astronauten zich kleden als Hollywood-superhelden

Astronautenkleding is ontworpen door Jose Fernandez, een beroemde Hollywood-kostuumontwerper die bekend staat om zijn werk in films. Batman tegen SupermanEn de De Fantastic FourEn de De Wrekers of X Heren 2.

Volgens Jose Fernandez wilde Elon Musk dat de outfit eruit zou zien als een ‘ruimtepak’: ‘Iedereen is beter in een smoking, ongeacht de grootte of vorm’, zei de zakenman, voordat hij eraan toevoegde dat het zijn doel was dat de astronauten ‘eruit zouden zien’ beter in hun kleren dan zonder. ‘Als een smoking.’

> Ons artikel is compleet Lees hier.

READ  Lijst met smartphones die ermee worden uitgerust

Wat is het startprogramma?

De start is gepland om 11:49 uur voor Thomas Pesquet. Maar daarvoor moet je je voorbereiden: je kunt alle hoogtepunten live meemaken op BFMTV, te beginnen vanaf het moment dat astronauten hun wetsuits aantrekken, gepland om 7.49 uur. De bemanning zal dan rond 8.30 uur vertrekken en naar Firing Country gaan. Hier is een samenvatting van wat u kunt verwachten:

Startprogramma Thomas Pesquet. © BFMTV

Gegrilde kip, kaas, ijs … de ultieme Thomas Biscuit-maaltijd voor het opstijgen

Thomas Pesquet proefde zijn “laatste maaltijd” voordat hij gisteravond vertrok – “We hebben het om voor de hand liggende redenen niet over een” laatste maaltijd “, zei de astronaut op zijn Twitter-account.

Op het menu: gepureerde gegrilde kip, kaas en stokbrood, ijs als dessert.

Eenmaal op het internationale ruimtestation kan hij proeven van de gerechten die chef-kok Thierry Marks kookt, de crêpe Suzette of de Puff Bourguignon. En hij maakte opnieuw verbinding met de ruimtewandeling, zijn ‘droom in een droom’.

‘The Calm Before the Storm’: Thomas Pesquet maakte een reis naar de kust voordat hij vertrok

Hoe bereid je je voor op het grote vertrek? Thomas Pesquet en de Caramades gaven zichzelf wat vrije tijd voordat ze naar het internationale ruimtestation vlogen. De vier astronauten maakten van hun laatste momenten op aarde gebruik voor een uitstapje naar het strand. “De rust voor de storm”, schreef Thomas Pesquet op Twitter.

Thomas Pescet voorspelt dat het tweede verblijf “moeilijker” is dan het eerste

Thomas Pesquet zegt dat hij een “moeilijker” tweede verblijf verwacht dan het eerste, ook al is hij in goede conditie. “Het is mentaal veel moeilijker”, zei de astronaut een paar dagen voor vertrek.

“De eerste keer gaan we op avontuur, we weten niet precies wat moeilijk wordt. De tweede keer weten we precies wat we doormaken. Het is alsof we een marathon lopen, we weten het gaat pijn doen. “

Bovendien maakte de Covid-19-pandemie “training niet gemakkelijk, en we bevonden ons ongeveer een jaar lang erg geïsoleerd, terwijl we ons voorbereidden om de aarde en onze dierbaren voor zes maanden te verlaten … C Het is ook niet geweldig,” de 43- jaar oude astronaut. ‘Maar als je de ruimte ingaat, mag je niet klagen’, voegde hij eraan toe.

READ  Het speciale effect van Shaymin in Pokémon Go trekt spelers aan

Diverse wetenschappelijke experimenten op het programma

Deze tweede residentie belooft een intense voor Thomas Pesquet te worden, aangezien er honderd experimenten zullen worden uitgevoerd aan boord van dit enorme, gewichtloze laboratorium. Een van mijn favorieten, zegt hij, is het onderzoeken van de effecten van gewichtloosheid op hersenorganellen (voor miniatuurbreinen die in het laboratorium zijn gemaakt).

Wetenschappers hopen dat dit onderzoek ruimteagentschappen zal helpen zich voor te bereiden op missies die teams voor langere tijd blootstellen aan ruimteproblemen en zelfs helpen bij het bestrijden van hersenziekten op aarde.

Een ander belangrijk onderdeel van de missie was om het zonne-energiesysteem van de plant te upgraden door nieuwe compacte panelen te installeren die rollen als een enorme yogamat.

Een tweede verblijf vol nieuwigheden van Thomas Pesquet

Dit is de tweede opdracht aan de sterren voor Thomas Pesquet, die er sinds 2017, kort na zijn terugkeer op aarde, van droomt. Luchtvaartingenieur, vliegpiloot, ervaren atleet, meertalig … tijdens zijn eerste verblijf van zes maanden op het internationale ruimtestation (gestart in november 2016), maakte hij indruk op zijn aantrekkelijkheid en gemakkelijke communicatie met het grote publiek.

Deze keer zal de eerste astronaut verdubbelen, als eerste door als eerste Europeaan een Amerikaans privé-ruimtevaartuig te lenen van Space X, niet langer het Russische Sojoez-ruimtevaartuig, om het station in de baan te bereiken. Een nieuwigheid die hem prikkelt en die minstens een jaar toegewijde training vereist.

Hij zou ook de eerste Fransman zijn die bijna een maand lang het station, zo groot als een voetbalveld, over zou nemen aan het einde van zijn missie van zes maanden.

READ  Metroid Prime 4 wordt door fans beschouwd als een van de laatste Nintendo Switch-videogames en ze hebben het aangekondigd

Vier astronauten nemen deel aan de “Crew-2” -missie.

De Franse astronaut is niet de enige in deze missie genaamd Crew-2. Het bevat ook twee Amerikaanse astronauten, Shane Kimbroh en Megan MacArthur uit Japan, Akihiko Hoshid. Ze waren allemaal al in de ruimte.

Thomas Pesquet, Megan MacArthur, Shane Kembra en Akihiko Hoshide tijdens een persconferentie op 16 april 2021.
Thomas Pesquet, Megan MacArthur, Shane Kimbro en Akihiko Hoshid tijdens een persconferentie op 16 april 2021 © Aubrey Jimignani / NASA / AFP

Zodra ze aan boord zijn van het internationale ruimtestation, zullen de vier astronauten een paar dagen samenkomen met het Crew-1-team – dat vertrok in november 2020 – voordat het laatste terugkeert van hun missie van zes maanden. Met drie Russen aan boord zal de terminal buitengewoon vol zijn, met maar liefst 11 passagiers.

Thomas Pisquet bereidt zich voor op het opstijgen

Hallo allemaal en welkom bij deze live video gewijd aan het opstijgen van Thomas Pesquet naar het internationale ruimtestation ISS, aangezien hij naar verwachting voor de tweede keer zal plaatsvinden na zijn eerste bezoek van zes maanden dat begon in november 2016.

Het is gepland om om 11:49 uur KST op te stijgen vanuit het Kennedy Space Center in Florida. Maar de voorbereidingen zullen veel eerder beginnen, vooral als het team rond 8:29 uur vertrekt naar de lanceerplaats. In Editie 1 kun je elke etappe vanaf 7 uur volgen, en daarna op eigen gelegenheid vanaf 10 uur op kijktijd. BFMTV.com.

De hele ochtend zal Jean-Bernard Cadier, BFMTV’s Amerikaanse correspondent, live spreken vanuit het Kennedy Space Center in Cape Canaveral (Florida) waar de start zal plaatsvinden. Thomas Hermann, BFMTV-verslaggever, zendt live uit vanuit Cité de l’Espace in Toulouse.

Op de set en dubbelzijdig vind je voormalige Franse astronauten: Patrick Baudry, Claude Henery, Jean-Francois Clervoy en Philip Perrin. En veel gasten zijn ruimtevaartprofessionals.