Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lionel Messi’s ondertekening in Paris Saint-Germain voor Europese justitie

Sociale en Franse supporters van FC Barcelona betwistten dinsdag voor justitie van de Europese Unie de wettigheid van het ondertekenen van Paris Saint-Germain Lionel Messi, en beweerden “hun vermogen om te wegen” in voetbalbestuur. Centraal in de controverse: de overdracht van de Argentijnse ster in augustus 2021 aan de Parijse club, eigendom van een Qatarees investeringsfonds, op verzoek van een veroordeelde. “Heterogeen” UEFA-regels.

De eisers, die werden verdedigd door de Frans-Spaanse advocaat Juan Branco, menen dat PSG deze toegang alleen kon beëindigen dankzij een uitstel in Frankrijk (tot mei 2023) voor de toepassing van financial fair play-regels. Bekijk bedragen voor staatssteun. Diezelfde regels waren er al in Spanje, zeiden ze, ” Barcelona gedwongen te scheiden van Messieffectief Verstoring van de concurrentie waar Paris Saint-Germain van profiteerde”.

“De discrepanties waarover verzoekers klaagden vallen niet onder staatssteun”

Bruno Stromsky, advocaat werkzaam bij de juridische dienst van de Europese Commissie

Volgens Me Branco zou de Europese Commissie, als EU-concurrentiewaakhond, deze vermeende overheidssteun onderzoeken. Maar ondanks zijn weigering wendden de klagers – Peña Barca León en een anonieme socioloog – zich tot het Hof van de Europese Unie in Luxemburg.

Tijdens de hoorzitting van dinsdagochtend hekelde Anna Branko ” sluipende financiën » Beheer van voetbal en sport Links naar de UEFA”, een in Zwitserland gevestigde privaatrechtelijke rechtspersoon. Bruno Stromsky, van de juridische afdeling van de commissie, verwierp die argumenten. ” De verschillen waarover verzoekers klagen, vallen niet onder de staatssteun.”Deze faqih zei. Hij wees erop dat er geen ‘Geen rechterlijke toetsing’ Er is geen beroep mogelijk door een individu tegen het besluit van de Europese uitvoerende macht om geen onderzoek te doen. De uitspraak van het Gerecht van de Europese Unie wordt pas over enkele maanden verwacht.

READ  OL - OL Football: Een legende stort in tijdens de transferperiode - Olympique Lyonnais