Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lichamelijke activiteit en behandeling van depressie bij kinderen en adolescenten

Tienduizend stappen of meer. We kennen de beschermende effecten van fysieke activiteit (PA) tegen depressie bij volwassenen. Een studie van de Universiteit van Hong Kong, gepubliceerd in februari Gamma Kindergeneeskunde Toont interesse om te handelen in het belang van kinderen en adolescenten, wat zich kan uiten in acteren, lichamelijke klachten, prikkelbaarheid… Welkome resultaten, vooral omdat stemmingsstoornissen bij jongeren in opmars zijn, met name door de Covid-19 epidemie, met een infectie Ongeveer een op de zes tieners.

In deze meta-analyse van 21 onderzoeken met in totaal 2.441 patiënten, werd PA-oefening (gemiddeld drie sessies van 50 minuten per week, gedurende ten minste vier weken) geassocieerd met een grotere vermindering van depressieve symptomen dan de controlegroep, bij deelnemers in de leeftijd 13 jaar of ouder, en bij wie een psychische aandoening en/of depressie is vastgesteld. Dat is de hypothese van Francesco Recchia en zijn collega’s Degenen ouder dan 13 jaar, die actiever zijn, zijn ontvankelijker dan jongere kinderen, die mogelijk actief genoeg zijn en daarom minder gevoelig voor aanvullende fysieke activiteit..

Toekomstige studies moeten rekening houden met de frequentie, de duur en het type kuur om de optimale dosis en interventiemethode te bepalen, vervolgen de auteurs. Zo kunnen bijvoorbeeld aerobe oefeningen (rennen, springen, enz.), die geschikt zijn voor kinderen, gemakkelijk worden geïmplementeerd in de lessen lichamelijke opvoeding op school.

Altijd foutschermen

Maar hoe reageert AP op depressieve symptomen? Hoewel de mechanismen meervoudig zijn en niet altijd opgehelderd, is aangetoond dat beweging bij volwassenen de afgifte van neurotransmitters in de hersenen (serotonine, dopamine en noradrenaline) bevordert die het gevoel van welzijn verhogen, het beloningscircuit activeren en stressniveaus verminderen. . Het stimuleert ook de bloedcirculatie en neurogenese in de hippocampus. “Neuropsychologische modellen suggereren verbeterde executieve functies (planning, coördinatie, focus en leren)”mannelijk 2019 Inserm Expert Assessment Collectief voor fysieke activiteit. Bovendien verbetert PA het gevoel van eigenwaarde en sociale interacties. “Van deze verklarende mechanismen en processen kan het placebo-effect niet volledig worden uitgesloten.”definieert Inserm.

READ  Is de glycemische index een goed teken?
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees De Supreme Authority of Health dringt er bij artsen op aan om sport voor te schrijven

Tegelijkertijd is aangetoond dat, opnieuw bij volwassenen, de aanwezigheid van depressieve symptomen verband houdt met een lager niveau van oefening dan gezondheidsaanbevelingen. Een resultaat werd bevestigd bij adolescenten, van wie 8 van de 10 de aanbevelingsdrempel niet bereikten, en er werd gekozen voor schermen.

Je hebt 28,79% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.