Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Les Editions de Fallois heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten aan het einde van het jaar zal staken

De Valois-edities zijn niet bewaard gebleven. Na de verdwijning van Bernard de Valois en vervolgens de ontsnapping van Joel Decker, hun geweldige auteur die vertrok om zijn eigen uitgeverij op te richten, staakten ze hun activiteiten.

Editions de Fallois, opgericht in 1987, zal haar activiteiten stopzetten op 31 december 2021 in overeenstemming met de resolutie van haar aandeelhouders gehouden op de Buitengewone Algemene Vergadering van 7 oktoberKondigde een persbericht aan dat werd verzonden naar Agence France-Presse (AFP), de uitgeverij.

Bernard de Valois, opgericht door academisch specialist Marcel Proust, werd een van de beste uitgevers van Parijs, die in januari 2018 op 91-jarige leeftijd stierf. Volgens het bedrijf wil hij niet publiceren. Hij blijft lange tijd thuis, maar verdwijnt uiteindelijk.

“Dit was de wens van de oprichter van het Maison, Bernard de Valois (1926-2018), die voorheen Managing Director was van de Livre Hachette Group en vervolgens Managing Director van de Presses de la Cité Group”De Valois, edities verklaard.

Joel Decker vertrok om zijn eigen uitgeverij te starten

De toekomst van dit huis leek in gevaar na het vertrek van de romanschrijver die het grootste deel van zijn verkopen verzorgde, Joel Decker. Zwitserse schrijver, onthuld in 2012 door De waarheid over de Harry Kiebert-zaakIn maart maakte het bekend zijn eigen uitgeverij te lanceren. Gedoopte Rosie Wolfe, ze zal op de eerste dag het daglicht zienHij is Januari.

De stopzetting van de activiteit suggereert dat Joel Decker de rechten op zijn boeken moet terugkrijgen, die elk jaar honderdduizenden exemplaren in Frankrijk verkopen. Het lot van de rest van de titels van dit huis is onzeker.

READ  TPMP: Producent Koh-Lanta legt uit waarom Teheiura pas werd geëlimineerd na valsspelen

Editions de Fallois heeft meer dan 800 titels in zijn catalogus opgenomen, die wordt gekenmerkt door een breed eclecticisme: Raymond Aron wreef samen met Marcel Pagnol, Robert Merle, Jacqueline de Romilly, Emmanuel Berl, Fernand Braudel, Marc Fumaroli, Alain Peyrefitte en Simone Bertière Ze waren ook beroemd in Frankrijk vanwege de romans van Rose Tremaine en Kate Atkinson, en ze onthulden aan de hele wereld de romans van Joel Decker., samengevatte edities van de Valois.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Bernard de Valois, uitgever van Pagnol .dies

De wereld met AFP