Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Leringen en letsel door Axel Clerget in Kazan

Judo (Grand Slam in Kazan)>

Marnavalais Axel Clerget sloot zijn dag af met een blessure aan de adductoren waardoor hij gisteren in Kazan moest stoppen tijdens zijn gevecht om de bronzen medaille. (Fotoarchief: NC)

Gisteren, tijdens zijn grote terugkeer naar de competitie, in Kazan (Rusland), had Axel Clerget na een onderbreking van vier maanden een vreemde dag, hij vocht om een ​​bronzen medaille en een ultimatum voor de linkerhand sluit de klok binnen drie maanden na zijn debuut. . de Olympische Spelen.

In zijn eerste wedstrijd sinds hij een hersenschudding opliep in Doha (Qatar), in januari, bewees Bragard Axel Clargate gisteren in Kazan (Rusland) opnieuw dat zijn belangrijkste tegenstander zijn lichaam is. Die laatsten lieten hem vaak gaan, vooral het hardnekkige geval van prostitutie dat hem in 2020 al enkele maanden weghaalde.
In Rusland, midden in de strijd, toen het “3” was tegen de Georgische Maisuradze, voelde Marnavalais bij een aanval al snel ongemak bij de linkse nadering. Velant, een inwoner van Susi Guddu, probeerde twee keer de aanval te hervatten. Hij accepteerde de overgave omdat hij niet meer kon bewegen. “Hij barstte luid. Misschien was ik in een groot toernooi doorgegaan. Maar er is geen risico om drie maanden voor de Olympische Spelen door te brengen. Axel Clerget legt uit dat aan het einde van een drukke dag, met vijf gevechten nog steeds mijn kwetsbare zone de een die “versmalt. Breek meer. Vanaf twee uur voor het laatste blok beschadig ik hem.” Ik bereid me voor op de warming-up, ik denk dat ik wat meer moeite moet doen en iets moet veranderen om blessures te voorkomen. “
Gisteren echter, diep in Rusland, in Kazan, waren de lichten groen tijdens de eerste gevechten. Of het nu tegen Griekenland Tselidis was, in de tweede ronde, dan tegen de Poolse Kuczera, in de derde ronde klopte Haut-Marnais eruit, met “waza-ari” aan de bel tegen de eerste en succes in strafschoppen tegen de tweede.

READ  Jerome Rothen klopt Igor Tudor

“Tevreden met mijn dag”

Tegen het Duitse Trebel werd Axel Clerget in de kwartfinales in een evenwichtig gevecht verrast door een aanval aan de linkerkant waardoor hij uit balans raakte. Epon. We kennen de rest. De zeventiende van de wereld zei: “Ik ben tevreden met mijn dag omdat ik zonder standaard kwam.” “Ik verhoogde mijn energieniveau, ik lag precies in mijn hand, het hart was aanwezig, evenals de beweging en de snelheid. Ik heb geen vaardigheid in technieken, judo in” benen “en moet nog werken aan de volgorde van de gevechten. de derde ronde versloeg ik de paal die een dier is Elif is boos (2 overwinningen op nul). Zijn stijl past niet bij mij. Tegen Trippel, in de kwartfinales, was ik fysiek “uitgeput”. Hij is een agent die Ik had gedomineerd voor brons in de werelden van 2018.

“Ik heb het risico niet genomen”

Een ander positief punt, het feit dat we onder de jongens vijf veldslagen wisten te winnen om de beste van de drie kleuren in Kazan te krijgen. “Ik hoopte op de Olympische Spelen voor het zesde opeenvolgende podium bij Grand Slam. Maar ik wil dichtbij ‘blijven’ en mijn kansen verdedigen in Tokio. Ik nam geen risico’s. We hebben ook gezien dat er veel goeds is geweest. stopt hier. Degenen die naar de Spelen gaan. Olympisch zit midden in landbezit. Met 40/50% van mijn potentieel sta ik op het punt om op het podium te klimmen. Draaipunten opgelost, ik kwam voor een of twee wedstrijden. Ik heb opgeslagen informatie en gevonden mijlpalen. In Tokio doe ik maximaal vier gevechten. Ik werk. En ik blijf gewoon vooruit, ” vervolgt Axel Clerget, tevreden met zijn productie en uiteindelijk de vijfde.
Het is nu een grote internationale pre-training voor Axel Clerget, in Alicante, Spanje, in een week. Tot die tijd zal vooral de vraag aandacht zijn. “Ik hoop op een stage in Spanje. Die in Nederland hebben me veel goed gedaan. Over de ernst van de blessure leer ik morgen (vandaag) meer over de ernst van de blessure. Ik denk aan een kleine laesie. Ik legt maandag de examens af bij INSEP ”, besluit Axel Clerget voorzichtig. Het valt ook nog te bezien of hij in juni het Square of the Realms zal oversteken, voor zijn uiteindelijke doel.
Nicolas Chabon

READ  Euro Handball: The Blues kennen hun tegenstanders in de tweede ronde, waaronder Nederland, donderdag en tenslotte DenemarkenGeplaatst op 08 / 05-2021 14:54    Koop het digitale tijdschrift
    Vind onze tijdschriftartikelen volledig in hun gedrukte versie die overal beschikbaar is, of in de digitale versie die toegankelijk is voor (€ 1,00).

  • Koop de krant in digitale vorm