Lens domineert Montpellier en keert terug naar het podium in Ligue 1

Wedstrijd: 1-0

Linçois heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen goed opgevangen, vooral de frustrerende en pijnlijke, aangezien die afgelopen zondag plaatsvond in de Derby des Nords, in Lille (0-1). Zonder superioriteit hervatte Artésiens hun opmars door Montpellier te domineren (1-0), waardoor ze na elf dagen 24 punten konden behalen, een record voor hen gekoppeld aan het seizoen 2001-2002, waarin ze als tweede eindigden. MHSC heeft nog geen gelijkspel gescoord en heeft hun vijfde nederlaag in de afgelopen zes dagen toegegeven. Beide dynamieken zijn meer dan zorgwekkend, vooral voor zijn coach, Olivier Daloglio, opnieuw, en meer dan ooit, op de hotseat.

In de eerste helft, voor Montpellier die vrij solide was, maar slechts eenmaal bedreigd (door Esteve, met een kopbal dicht bij de paal, 23e positie), had Lenseau grote moeite om de wedstrijd te versnellen. , dat laatste was nog min of meer gevaarlijk, door Frankowski (26), Fofana (30, 45) en Openda (35, 43). Maar de mannen van Frank Hayes, die zowel adem als snelheid misten, bleven onvoldoende bloeden.

4

Het aantal doelpunten dat Lens heeft gescoord in de laatste zes dagen van het Ligue 1-kampioenschap. Maar aangezien de Champions League verdedigend erg sterk is, verzamelde het in deze periode 11 punten (drie overwinningen, twee gelijke spelen, één nederlaag).

Daarna misten de noorderlingen een groot breekpunt voor da Costa (schot van Cabot) en kruisten zijn schot te veel (78). En het kwam hen bijna duur te staan, want op een voorzet van Delaye kopte Germain een kopbal met de lat (81). Daarna versloeg O’Mlin verschillende pogingen bij Lensoise, maar dit zullen dus verhalen blijven. En dat hield het enorme nieuwe bedrijf tussen de Bollaert DeLis-fans en zijn team niet tegen.

Speler: Wesley Saeed passeerde…

Zelden op het veld (185 minuten totaal dit seizoen in L1), omdat hij bijna nooit gespeeld heeft (slechts één keer in acht wedstrijden) en in september geblesseerd was (drie gemiste wedstrijden), maakt Wesley Said er het beste van. De spits van Lensois kwam het uur binnen en profiteerde van een onvrijwillige vertoning van Savanier om zijn derde doelpunt van het seizoen (67) te maken met zijn opportunistische rechtervoet. Hij zorgde voor waardevol succes voor zijn mensen en stelde hem zo in staat om een ​​zeer goed gemiddelde te laten zien, namelijk één doelpunt per 62 minuten.

READ  Een verschrikkelijke verwonding van de Namibische Malan bederft de demonstratie van de All Blacks