Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lauriane Genest en haar teamgenoten geven geld om het seizoen te beginnen

Lauriane Genest en haar teamgenoten geven geld om het seizoen te beginnen

Het Canadese hardloopteam van Lorient Genest, Kelsey Mitchell en Sarah Urban stond donderdag op de tweede trede van het podium tijdens de Track Cup cycling in Glasgow, VK.

Dit is het eerste Nations Championship op de kalender en tegelijkertijd was het het eerste evenement voor de drie Canadezen.

Nederlandse Maple Leaf-renners stonden in de finale tegenover Loren van Rijsen, Kyra Lamperink en Hetty van der Woo nadat ze de eerste twee rondes van de competitie hadden gedomineerd.

Met een tijd van 47,714 seconden was het Canadese trio de snelste in de eerste kwalificatie en zette vervolgens een beste tijd neer in de volgende ronde om de vertegenwoordigers van Columbia met 0,718 seconden te verslaan.

De finale beloofde zwaarder te worden, want slechts 36 milliseconden scheidden de twee finalisten in de halve finales.

Net als eerder op de dag gingen de drie Nederlandse sprinters goed van start in de Grote Finale, waardoor ze na de 250m ongeveer een seconde voorsprong hadden. Daarna konden de Canadezen het gat dichten, zonder schade toe te brengen aan hun tegenstanders.

Nederland zette de klok stil op 47.461 seconden, 0,359 seconden voor op de zilveren medaillewinnaars. In de vorige ronde klokten Jenst en haar collega’s 47.406 seconden.

De Welsh-atleten versloegen de Britten nipt en pakten het brons.

Bij de mannen werden de Canadezen in de eerste ronde uitgeschakeld door de Franse zilveren medaillewinnaars.

Lauriane Genest keert vrijdag terug voor het sprintevenement, terwijl Mathias Guillemette deelneemt aan de directe uitschakeling. Zondag eindigt de Glasgow Nations Cup.