Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ladurée bitterkoekjes worden niet meer gemaakt in Frankrijk

Het Franse bedrijf heeft toegegeven dat de pasta sinds 2020 in Zwitserland wordt geproduceerd.

Ladurée bitterkoekjes, bekend bij de Fransen, worden niet in Frankrijk gemaakt. Het was het hoofd van het merk, David Holder, die hem leerde kennen via de Zwitserse media BilanEn Om te bevestigen wat werd onthuld door het programma France 2 Complement d’Enquête. Deze basissnoepjes worden in feite gemaakt in Zwitserland, precies in Ene, in het kanton Fribourg.

De gebakjes, die tot 3 euro per stuk worden verkocht, worden sinds de tweede helft van 2020 niet meer in Frankrijk geproduceerd. In feite heeft de Zwitserse vestiging al allerlei soorten pasta vervaardigd die voor de hele wereld zijn bereid, behalve voor de Parijse winkels die hier ooit gebruik van maakten. Anderen komen uit het laboratorium in de regio Parijs, in Morangis, in Essonne. Als de noedels daar niet meer klaar zijn, blijft de werkplaats van Morangis ijs, gebak of zelfs snoep produceren.

Waarom Zwitserland? “De luchtkwaliteit is ongelooflijk. Luchtkwaliteit is essentieel, want bitterkoekjes zijn er in overvloed. Het is ook een manier om uit te breiden“,” David Holder legt uit op France 2. Het bedrijf zal ook en vooral profiteren van de flexibiliteit van de Zwitserse belastingheffing. “De politieke autoriteiten verleenden Ladurée een belastingvrijstelling voor tien jaarWat betreft andere buitenlandse bedrijven die banen creëren in Zwitserland, bevestigt Bilan.

David Holder wil de winstgevendheid van de site in Zwitserland verbeteren, terwijl de verkoop van bitterkoekjes is gesmolten als gevolg van de pandemie. volgens Uitdagingen De groep boekte een verlies van 10 miljoen euro voordat het afgelopen maart werd verkocht aan de zakenman Stephen Corbett.

READ  [Société] De eerste bevestigde gevallen van de deltavariant

Laten we ook eens kijken – Macaron mogador recept door Pierre Hermé