Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

La Niña, dat het klimaat van een deel van de wereld beïnvloedt, zal deze winter het sneeuwdek aantasten

Door de positie te beïnvloeden JetHet vervolg van La Niña zal deze winter gevolgen hebben voor temperaturen en sneeuwbedekking, met name in Noord-Amerika. In Europa is de impact van La Niña niet bekend, maar de voorspellingen voor deze winter laten allemaal hetzelfde alarmerende scenario zien.

La Niña verschijnt in fasen van één tot twee jaar, afgewisseld met zijn warme tegenhanger, El Niño. Deze twee verschijnselen worden onderscheiden afwijkingafwijking Temperatuur over een deel van de Stille Oceaan: Kouder dan gemiddeld voor water in deze specifieke regio nee ninanee nina, terwijl warm water wordt geassocieerd met het El Niño-fenomeen. La Niña heeft sinds september 2020 verschillende intensiteitsdalingen ondergaan, voordat het afgelopen voorjaar weer opkwam en doorging tot september 2022. NOAA .Klimaatvooruitzichten Het geeft aan dat het fenomeen de komende winter zal intensiveren Voor het derde jaar op rijEen zeldzame gebeurtenis, maar niet ongekend. Net als El Niño heeft La Niña een sterke invloed weerberichtweerbericht uit een deel van de wereld.

Zware sneeuwvoorspelling voor het noorden van de VS en Canada

La Niña zorgt er meestal voor dat een anticycloon stopt in de noordelijke Stille Oceaan, waardoor er meer druk komt Jet Vanuit het noorden: zeer koude winters in Canada en erg nat in het noordwesten van de Verenigde Staten (Washington, Montana, Wyoming), het noordoosten (New York, Massachusetts, Maine…) evenals het gebied van de Grote Meren, en veel warmer en droger dan gemiddeld op de zuidelijke helft Dit is wat er allemaal gebeurde in 2020 en 2021. Locatie zwaar weer europa Hij deed onderzoek naar verschillende langetermijnweersvoorspellingsmodellen (ECMWF en UKMO): Terwijl de ECMWF aanzienlijke sneeuwval voorspelt in Canada en een tekort in het westen van de Verenigde Staten, onthult het UKMO-model meer klassieke La Niña-voorspellingen: zeer sneeuwrijke winters beginnen in December, en zelfs meer In januari, over het noordwesten van de Verenigde Staten (inclusief de Rocky Mountains), het gebied van de Grote Meren, het noordoosten en heel Canada. Voorspellingen vergelijkbaar met wat deze regio’s de afgelopen twee jaar hebben meegemaakt: sneeuwbedekking is zeer gunstig geweest voor met name het westen van de Verenigde Staten, terwijl het zuiden van de Verenigde Staten Historisch warme en droge winter 2021-2022.

READ  Rusland classificeert de Verenigde Staten en Tsjechië als "onvriendelijk"

Op weg naar een droge en milde winter in Europa?

Het effect van La Niña op het Europese klimaat is onbekend: het kan zijn dat het niet bestaat, of gewoon onbekend is uit de huidige wetenschappelijke stand van zaken. In de komende drie maanden (november, december, januari) wordt door de ECMWF- en UKMO-modellen gezien dat sneeuwbedekking in heel Europa grotendeels ontbreekt, met name december, dat op dit moment erg droog belooft te worden. In november wordt enige sneeuwval verwacht, maar wat volgt ziet er niet koud genoeg uit om sneeuw buiten de hoger gelegen gebieden toe te laten. ik herinner me dat lange termijn voorspelling Dit zijn experimentele monsters die met een pincet zijn genomen. Maar als deze voorspellingen voor de winter worden bevestigd, is het tekort de sneeuw over een groot deel van Europa zou heel slecht nieuws zijn voor BiodiversiteitBiodiversiteitWatervoorraden en de economie van bergrecreatie.