Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kunstenaar Josephine Baker betreedt het Pantheon

De gebeurtenissen van de scène vinden plaats in het Elyseepaleis op 21 juli 2021: “Ja! “zei Emmanuel Macron na een interview met een groep persoonlijkheden die toegang tot het Pantheon kwamen eisen van de Frans-Amerikaanse kunstenaar Josephine Baker (1906-1975).

Onder hen in het bijzonder “Romanschrijver Pascal Bruckner, zanger Laurent Folzy, ondernemer Jennifer Gisdon, essayist Laurent Cooperman, en vooral Brian Boyon Baker, een van de zonen van Josephine Baker”, Volgens de informatie verstrekt door Parijse In de uitgave van zondag 22 augustus.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook “Uitzonderlijke vrouwen”: Josephine Baker, geëngageerde kunstenaar

Een ceremonie ter ere van deze prominente figuur in het verzet en de strijd tegen racisme zal plaatsvinden op 30 november, volgens de krant, waardoor de leider van het beroemde tijdschrift, geboren in Missouri en begraven in Monaco, de eerste zwarte vrouw is die rustte in het secularisme. begraafplaats. Ze was destijds de eerste vrouwelijke artiest van de Métis Concert Hall die haar plaats in de Parijse hoofdstad veroverde.

38000 handtekeningen 2 jaar geleden

Het bestand is voor de uitvoerder van het beroemde lied Ik heb twee liefde Eind juni werd het voor het eerst onderzocht door het Elysee. Een petitie die Laurent Kupferman twee jaar geleden lanceerde ten gunste van de kunstenaar Unity of Gods, geboren Frieda Josephine MacDonald, verzamelde 38.000 handtekeningen.

Lees ook Wat als Josephine Baker het Pantheon binnenging?

Kunstenaar, eerste zwarte wereldster, inspirerende kubisten, verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Franse leger, samen met Martin Luther King actief voor burgerrechten in de VS en Frankrijk naast Lica [la Ligue internationale contre l’antisémitisme, devenue Licra : Ligue internationale contre le racisme et l’antisémitisme] (…) Wij geloven dat Josephine Baker, 1906-1975, zijn plaats heeft in het Pantheon.”argumenteren in de tekst.

READ  TF1 gooit een mooie bal voor uitzending, fans raken in paniek

In ruil daarvoor hield ze van Frankrijk, en Frankrijk hield van haar. Met deze eenheid kunnen we zeggen dat dit verhaal nu eeuwig is”, vertrouw hem Parijse Een van zijn geadopteerde zonen, Brian Boalon-Baker.

Kunstenaar, activist, spion…

Van de ellende waarvan hij getuige was dat ze werd geboren in St. Louis, in apartheid Amerika, tot Parijs waar haar talent en haar werk haar tot de rang van ster internationaalJosephine Baker zal een permanente strijd starten tegen onrecht en vrijheden.

In 1926, voor de lancering van Folies-Bergère, werd ze de koploper van de show waanzin vandaag Een satire op de koloniale visie van de “goede wilde”. In haar geboorteland zou ze zich verzetten tegen de Ku Klux Klan en zou ze tussenbeide komen voor de burgerrechten van Afro-Amerikanen, samen met Martin Luther King, Jr. In Europa zul je, ondanks het nazisme, aan contraspionage doen om een ​​Franse inlichtingenagent te worden, en je zult de Orde van Verzet ontvangen na de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook Wat zijn de criteria voor toegang tot het Pantheon?

Al meer dan een eeuw is het Pantheon een seculiere begraafplaats “Een geweldige man” Frans, inclusief Dankbaar land Hij wil de herinnering eren. Dit imposante gebouw domineert de berg Sainte-Geneviève, een van de heuvels van Parijs, in het centrum van de hoofdstad.

Onder de tachtig “onaangenaam voor de goden” bevinden zich politici, schrijvers, geleerden, sommige religieuze mensen en veel militair personeel. Er zijn momenteel slechts vijf vrouwen begraven, waaronder: Simone Vail, het laatste personage was in 2018.

READ  Het is vreemd om een ​​vriend bevelen te geven.

De wereld met AFP