Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kroatië-coach op Hajj ‘Geloof geeft me kracht’

Kroatië-coach op Hajj ‘Geloof geeft me kracht’

Zlatko Dalic, 55, ging met drie vrienden naar het Mariaheiligdom in Medjugorje, in Bosnië en Herzegovina, een belangrijk katholiek bedevaartsoord.

De bondscoach van het Kroatische voetbalelftal Zlatko Dalic kondigde aan dat hij meer dan 100 kilometer heeft gereisd om de bedevaart naar het Mariaheiligdom in Medjugorje, zijn geboorteland Bosnië en Herzegovina, anderhalve maand voor het WK 2022 in Qatar uit te voeren.

Drie dagen – 120 km. Dank u, Moeder van God, voor al uw genade! Op U, Heer, vertrouw ik!Dat schreef hij dinsdagavond op Instagram.

De 55-jarige, die de opmerkelijke prestatie had geleverd om zijn team naar een tweede trede van het podium te leiden tijdens het afgelopen WK, komt uit Livno, een klein stadje in het westen van Bosnië, vlakbij de grens met Kroatië.

Kroatische coach Zlatko Dalic in het heiligdom van Medjugorje screenshot / Instagram / daliczlatko

Dalic, die de reputatie heeft zeer religieus te zijn, begon de pelgrimstocht op zondag in zijn woonplaats met drie vrienden en arriveerde dinsdagavond op de plaats die volgens lokale media elk jaar honderdduizenden katholieken van over de hele wereld aantrekt.

“Ik bid voor elke wedstrijd”

Onderweg stopte hij een paar keer om met mensen te kletsen en foto’s te maken. Deze regio van Bosnië en Herzegovina wordt grotendeels bewoond door Bosnische Kroaten die over het algemeen grote supporters zijn van het Kroatische voetbalteam.

In de media maakte Dalic verschillende keren melding van zijn geloof.

Hij had in het verleden eerder Medjugorje bezocht, waar veertig jaar eerder tieners verschijningen van de Maagd Maria hadden gezien, vermeende verschijningen die niet door het Vaticaan werden erkend.

READ  Lille wint vanaf het begin van Olympia Ljubljana in de Europa League

Ik ben al mijn hele leven een gelovige, en zo voed ik mijn kinderen ook op. Ik probeer elke zondag naar de mis te gaan. Geloof geeft me kracht, ik heb altijd een rozenkrans in mijn zak en ik bid voor elke wedstrijdDat zei hij in 2017 in een interview met Glass Koncilla, het katholieke weekblad van Kroatië.

Zlatko Dalic leidt het Kroatische nationale team sinds 2017, dat verloor van Frankrijk in de WK-finale van 2018. Hij verlengde zijn contract in december 2021 tot het EK van 2024.

In Qatar speelt Kroatië in Groep F, waar ze het opnemen tegen Canada, Marokko en België.

Ook plaatsten de Kroaten zich in september voor de kwartfinales van de Volkenbond, die ze in juni 2023 spelen tegen Italië, Nederland en Spanje.