Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kovit-19: Binnen een week voor Kerstmis trad een nieuwe gevangenis in werking in Nederland

Op zondag 19 december, de eerste ‘controledag’, besloot een leegstaand winkelcentrum in Rotterdam de golven van de varianten Kovit-19 en Omigron in Nederland te blokkeren. (© ANP / AFP / Marco de Swart)

Op zondag 20 december 2021, een paar dagen voor Kerstmis in het centrum van Hawkins, waren de straten leeg, met een paar voorbijgangers die de etalages van gesloten winkels wilden zien, op de eerste dag Gevangen in Nederland In het aangezicht van een nieuwe golf Govit-19 en lokalisatie Omigron-variant.

Sommige restaurants, nu geheel zonder bezoekers, hebben een “take-out” bord. Maar veel bedrijven zoals bars en kapsalons hebben de winkel weer gesloten.

Restaurants en sommige winkels zijn gesloten tot 14 januari

De dag ervoor hadden bijna zeven miljoen kijkers in een “donkere” gemoedstoestand toegekeken hoe premier Mark Rutte het volk een nieuwe “gevangenis” oplegde. Alle niet-essentiële winkels, restaurants, bars, theaters, musea en theaters zijn tot 14 januari gesloten en scholen in ieder geval tot 9 januari.

Met uitzondering van Kerstmis, de dag voor 25 december en de dag erna en het nieuwe jaar, wordt het aantal gasten dat mensen thuis mag ontvangen teruggebracht tot twee tegelijk. Het worden er vier..

Buiten, met uitzonderingen zoals begrafenisrituelen, worden alleen evenementen voor twee personen erkend. Maar er zijn geen verkeersbeperkingen besloten.

De eerste dag was een fietsbezorging op een verlaten weg in Rotterdam
Fietsbezorging op een verlaten weg in Rotterdam, de eerste dag “op slot” in Nederland op 19 december 2021. (© ANP / AFP / Marco de Swart)

“Nog niet”

“Ik verwachtte dat ze een nieuwe zware gevangenisstraf zouden aankondigen als het aantal gevallen zou toenemen als gevolg van variantie”, legt Omicron, AFP’s Wil Lock, 68 uit. “Maar nu nog niet”, voegde hij eraan toe, terwijl hij gezondheidswerkers aanspoorde om te “begrijpen” dat ze moe zijn.

READ  Koningin Maxima en koning Willem-Alexander van Nederland verwelkomen vaccinatie in Nederland

Dax van Eijkeren, 26, zei ook verrast te zijn door de “snelheid van de terugkeer naar de gevangenis”. “Jullie doen er alles aan om de gemeenschap een beetje te steunen, en uiteindelijk gaat alles nog steeds de verkeerde kant op”, zei het vaccin, met spijt dat hij de kerstinkopen van zondag niet zoals gepland heeft afgemaakt.

De dag ervoor stond er een lange rij voor de winkels, velen probeerden hun laatste cadeaus bij de extremisten te kopen.

Docs en Will waren niet de enigen in Nederland die vier dagen voor Kerstmis de vervroegde sluiting van de basisscholen en de verlenging van de toch al strenge gezondheidsbeperkingen aankondigden. Vergeleken met andere delen van Europa.

De Dam in Amsterdam staat vanaf dag één leeg
De Dam in Amsterdam staat leeg sinds de eerste dag dat deze op 19 december 2021 in Nederland “op slot” ging. (© ANP / AFP / Ramon van Flymen)

86% van de volwassenen is gevaccineerd

De rellen werden niet steeds populairder aangezien er in november meerdere nachten rellen uitbraken in steden als Rotterdam en Den Haag. De Rotterdamse politie heeft zondag een groep van “tientallen mensen” met waterkanonnen uiteengedreven bij een stadion in de havenstad, waarbij Ajax kort voor de wedstrijd tussen Amsterdam en Feyenoord achter gesloten deuren speelde. 64 mensen werden gearresteerd.

Sanitaire beperkingen, die op 28 november van kracht werden, hebben het aantal vervuilende stoffen verminderd ten opzichte van recente recordniveaus, waaronder het dagelijks sluiten van niet-essentiële winkels, bars en restaurants van 17.00 uur tot 05.00 uur.

In dit land, waar meer dan 86% van de volwassenen wordt gevaccineerd, is het aantal ziekenhuisopnames voor patiënten met Govt-19 licht gedaald.

Maar de Nederlandse vaccin-boostercampagne kwam traag op gang.

Enkele voor de gesloten toeristenboten in Amsterdam wegens
Enkele voor de toeristenboten die op 19 december 2021 in Amsterdam sloten vanwege “regelgeving” in Nederland. (© ANP / AFP / Ramon van Flymen)

“Kerst is totaal anders”

Daarbij komt nog de vele onbekenden rond de Omigron-variant, die nu een minderheid is, maar zeer besmettelijk, en het overtreft de Delta-variant om Nederland te domineren, aldus voorzitter Jab van Diesel van het Dutch Epidemiology Management Committee. Aan het einde van het jaar.

READ  Yilmas netto hattrick toen Turkije Nederland met 4-2 versloeg

“Deze variatie kan de bescherming omzeilen die is opgedaan tijdens eerdere infecties of eerdere vaccinaties, vooral als het enige tijd geleden is gebeurd”, benadrukte hij tijdens een persconferentie op zaterdag.

De wetenschapper waarschuwde ook dat het aantal ziekenhuisopnames hoger zou zijn dan bij de eerste golf van epidemieën in Nederland als werd vastgesteld dat mensen ziek zouden worden zoals de Omicron-delta-variant.

Dus “weer een kerst die totaal anders is dan we willen”, beaamde de regeringsleider zaterdag.

“Vlak voor de vakantie is dit een bijzonder vervelende tijd”, zegt de 27-jarige Dan Gorris, die hoopt dat de nieuwe regelgeving de situatie snel zal verbeteren.

Bron: © 2021 AFP

Was dit artikel nuttig voor u? Leer hoe je de act in de ruimte kunt volgen Mijn Nieuws . Met één klik, na registratie, zie je al het nieuws van je favoriete steden en merken.