Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koopkracht – van +1,6% naar +9%: ontdek welke sectoren de lonen in 2022 zullen verhogen

De door de regering gevraagde loonsverhoging in 2022 zou vooral de sectoren die te kampen hebben met arbeidstekorten ten goede komen.

“Er zijn, denk ik, veel bedrijven die de lonen gaan verhogen, omdat ten eerste de lonen in 2020 en 2021 niet zoveel zijn verhoogd, vanwege de inflatie en omdat we een personeelsprobleem hebben.”, zei het hoofd van Medef maandag tegen RTL.

Als hij erop wijst dat het niet de staat is die over loonsverhogingen beslist, maar alleen bedrijven, erkende Geoffroy Rue de Pizzo dat in sommige sectoren vakbonden en werkgeversorganisaties in onderhandeling zullen treden om de schema’s voor salarisverhoging te herzien.

Minimaal 9% in horeca

Dit zou met name het geval moeten zijn in de hotel- en restaurantsector, waar donderdag de onderhandelingen tussen sociale partners zullen beginnen, herinnert hij zich Noord geluid. Het blijkt dat loonsverhogingen in deze sector al door werkgevers worden geaccepteerd. Thierry Gregoire, die verantwoordelijk is voor sociale zaken binnen de Umih Werkgeversfederatie (de Confederatie van Beroepen en Industrieën in de Hotelindustrie), werd begin oktober voorgedragen 9% stijging Zo kan een onderhandelingsdrempel tot meer inspanning leiden. Genoeg om Bruno Le Maire tevreden te stellen die om vraagt? Een “aanzienlijke” loonsverhoging in deze sector.

Meer in het algemeen deed hij een beroep op de minister van Economische Zaken met een zwarte radiomicrofoon voor: “Aanzienlijke loonsverhogingen in sectoren waar spanningen heersen over werkgelegenheid en beroepsbevolking.”

Deze sectoren, naast de hotel- en restaurantindustrie, met name die met betrekking tot vervoer over land, persoonlijke dienstverlening of sociale geneeskunde. In de laatstgenoemde sector heeft de Social Security Financing Bill (PLFSS) 2022 de loonsverhoging van € 183, gegenereerd door de Ségur de la santé, uitgebreid naar nieuwe categorieën zoals onderwijs- en maatschappelijk werkers. (AES), school life assistants (AVS) of medische hulpverlening psychiatrisch (AMP), die werkzaam zijn in bepaalde instellingen en diensten (ESMS) op het gebied van handicap en verslaving.

READ  Canal + kondigt morgen een nieuw serviceplan aan, met kleine wijzigingen die van invloed zullen zijn op Freeboxes

Maar in andere branches besloten werkgevers, zonder de uitkomst van sociale onderhandelingen af ​​te wachten, om de lonen aanzienlijk te verhogen, zo werd gemeld. LCI.

Het is dus deze manager van restaurant Fuxia in Brest die al zijn medewerkers met 8% heeft laten groeien. En dat kan oplopen tot 40%, zoals bij dit grondtransportbedrijf.

In de persoonlijke dienstverlening, waar de verwachte stijging minder significant lijkt, verhoogde het Parijse Home Services Agency, O2, de salarissen van verzorgers met € 1 per uur, of nog eens € 120 per maand voltijds. Rise, die daar niet kan stoppen, wordt beschouwd als de verantwoordelijke persoon tijdens Drie compensatieovereenkomsten getekend voor 2022 onlangs door de sociale partners en ondergaat momenteel een verlengingsprocedure, die mogelijk niet vóór 2022 wordt afgerond. Deze overeenkomsten hebben een minimale herbeoordeling van +1,6% bekrachtigd.

Is het voldoende om nieuwe kandidaten aan te trekken als het aantal te vervullen banen in de sector wordt geschat op 200.000…