Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koopkracht: de regering zal volgens de FNSEA het anti-inflatiemandproject stopzetten

Koopkracht: de regering zal volgens de FNSEA het anti-inflatiemandproject stopzetten

FNSEA-voorzitter Christian Lambert bevestigde aan franceinfo dat hij bevestiging had van Bruno Le Maire dat deze mand het daglicht niet zou zien in de supermarkten. Het kabinet gaat andere methoden onderzoeken, zoals screening op de gevaarlijkste voedingsmiddelen.

De regering liet het idee varen om een ‚Äč‚Äčanti-inflatiemandje te lanceren. Dit werd bevestigd door Christian Lambert, voorzitter van FNSEA, op zaterdag 4 maart op franceinfo.

“Eergisteren hebben we Bruno Le Maire ontmoet en hij verzekerde ons dat er geen mand zou zijn om de inflatie te bestrijden”, zei ze. FNSEA was tegen dit project, dat gepaard gaat met gebroken prijzen. De Eerste Landbouwunie roept op tot meer gerichte acties met consumenten zoals “het controleren van de gevaarlijkste voedingsmiddelen”.

AGF zal minder toenemen

In plaats van een anti-inflatiemandje, zei Christiane Lambert, zou de regering daarom eisen dat “distributeurs een nulmarge maken op bepaalde producten”. Ze dringt er ook op aan dat we “de Fransen moeten aanmoedigen om beter te consumeren, om rauwe en verse producten te kiezen, omdat de meest toegenomen producten ingeblikte producten zijn.”

Lees ook:
Inflatie: Met deze gratis simulator kunt u berekenen hoeveel een prijsverhoging u gaat kosten

Sinds enkele weken bereidt de regering deze anti-inflatiemand voor midden maart voor, met een lijst van dagelijkse producten “aan spotprijzen”, aldus woordvoerder Olivier Ferrand. Het schema van het apparaat is lang onopvallend geweest. De afgevaardigde minister van Kleine en Middelgrote Ondernemingen, Olivia Gregoire, noemde deze week inderdaad andere mogelijke formaten. Op woensdag 1 maart legde ze uit: “Wordt het een mandje? Een karretje? Nog een poging van de distributeurs? Het maakt niet uit, het enige dat telt is dat als het uitkomt, de rekening minder zout is.”

READ  Marokko ontvangt bijna twee miljoen doses van de vaccins H24info, Pfizer en Sinopharm