Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het vreselijke nieuws viel de klanten van deze telefoniste ten deel

Het vreselijke nieuws viel de klanten van deze telefoniste ten deel

In een opgeblazen economische context hebben veel Fransen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Helaas is het niet operationeel. Mobiele operators zijn zelfs begonnen met het opdrijven van rekeningen. Deze keer is het de beurt aan de colonne van de tegenstander. Geen zorgen, de redactie van Objeko vertelt je er alles over. ben je klaar ?

Weer slecht nieuws voor de Fransen

Het slechte nieuws wordt in verband gebracht met de Fransen. In feite loopt de inflatie helaas op zijn beloop. In februari 2023 versnelde de consumptieprijsinflatie tot 6,2% op jaarbasis. Vooral gedreven door hogere voedselprijzen, is het teruggekeerd naar een niveau dat vergelijkbaar is met de tarieven van eind 2022. Nu beginnen gsm-bedrijven de prijzen te verhogen. Dit is met name het geval voor Cdiscount.

Operator: In een e-mail die naar al zijn gebruikers is verzonden, kondigde Cdiscount het slechte nieuws aan. Vanaf maart zal er zelfs een prijsverhoging zijn voor zijn telefoonabonnement. Dit besluit komt voort uit een opdracht van het moederbedrijf. En ter herinnering: het mobiele netwerk van het merk is eigendom van Bouygues Telecom. Het ligt dus in de lijn van het besluit van de telecomgigant. Wat best logisch is. Maar tegelijkertijd is het jammer voor klanten.

Verhoging van 1 euro per maand

In deze beroemde e-mail stelt Cdiscount vraagtekens bij de algemene inflatie, die volgens hem ook de dupe is. Aan de andere kant beweert de gigant dat hij er alles aan heeft gedaan om de toename in te dammen, met behoud van dezelfde kwaliteit: “We begrijpen dat deze prijswijziging deel uitmaakt van een algemene context van prijsverhogingen die ieder van u treft en we hebben ons best gedaan om deze verhoging binnen de perken te houden en u tegelijkertijd een hoogwaardige service op uw mobiele telefoon te blijven bieden.“.

READ  De Europese Unie scherpt regels aan om het bankwezen te versterken

Maar wat betekent dat concreet? Nou, het is heel simpel. In feite zullen abonnees van Cdiscount een extra euro moeten betalen op hun maandelijkse gsm-abonnement, zonder vergoeding. Als u niet akkoord gaat met deze verhoging, heeft u uiteraard het recht om het contract te beëindigen: »In overeenstemming met artikel 224-33 van het consumentenwetboek heeft u de mogelijkheid om uw contract kosteloos te beëindigen. , die deze reden aangeeft. ons, voor maximaal vier maanden.”

Operator: Is het ergens anders echt goedkoper?

Maar is er echt een beter merk? Het is niet zeker. Andere netwerken met de reputatie erg goedkoop te zijn, zoals NRJ Mobile, hebben de rekening zelfs opgeblazen. Op SFR gaan de prijzen van € 0,69 naar € 0,99 per maand, afhankelijk van de pakketten. Het bedrijf met het legendarische oranje logo van zijn kant heeft besloten om zijn prijzen elke maand met één à twee euro te verhogen. Kijk, jij weet er alles van. Wat je nu wilt doen, is aan jou.