Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CMA CGM, het meest winstgevende bedrijf van Frankrijk

CMA CGM, het meest winstgevende bedrijf van Frankrijk

Een jaar als dit zal niet lang meer duren voor CMA CGM, en ook niet voor veel Franse multinationals. ’s Werelds op twee na grootste eigenaar van containerschepen kondigde op vrijdag 3 maart een nettowinst aan van $ 24,9 miljard (23,5 miljard euro) in 2022, tegen een omzet van $ 74,5 miljard – na een al historische winst van $ 17,9 miljard in het voorgaande jaar.

Het bedrijf liep voor op TotalEnergies ($ 19,5 miljard na $ 16 miljard aan afschrijvingen in Rusland), autofabrikant Stellantis (16,8 miljard), de nummer één van de wereld in luxegoederen LVMH (14,1 miljard) en BNP Paribas (10,2 miljard).

Een teken van de oogverblindende gezondheid van de Saadia-familiegroep, met 155.000 werknemers, een vloot van 580 containerschepen en 250 rederijen, totale bedrijfsopbrengsten van $ 33,3 miljard, een marge van 44,7%. Ongehoord sinds de oprichting van het bedrijf, in 1978 in Marseille, wisselde het af tussen gemiddelde periodes en magere jaren, en kwam het in 2009 zelfs bijna failliet. Begin 2020, onzeker over de gevolgen van de Covid-19-pandemie, had CMA CGM een staat overgenomen -gegarandeerde lening van € 1 miljard. Vervolgens leidden havencongestie en een tekort aan boten tot spanningen waardoor de kosten van de scheepvaart in de zomer van 2020 explodeerden.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees CMA CGM: “De logistieke chaos heeft een Franse kampioen opgeleverd”

Na dertig jaar thuis weet de CEO van het bedrijf dat het zo is “buitengewoon”. We blijven ons ontwikkelen op het gebied van transport en logistiek.Rudolf Saada zei in een persbericht. Hij zegt dat 2023 nadert ” in vertrouwen “zelfs als de economische context verandert.

READ  De toekomstige elektrische Renault tot 2025

Het einde van 2022 werd gekenmerkt door een scherpe vertraging van de wereldhandel en als gevolg daarvan een daling van de vrachttarieven die door reders in rekening werden gebracht. Het had eind 2021 – begin 2022 een hoogtepunt bereikt, met gemiddeld ongeveer $ 15.000 om een ​​40-voets container tussen Shanghai (China) en Rotterdam (Nederland) te verplaatsen, tien keer het gebruikelijke tarief.

Logistiek, een essentiële aanvulling op zeevracht

Deze winsten hebben het in staat gesteld om zijn schuld aanzienlijk te verminderen, ongeveer zestig schepen te bestellen die worden aangedreven door vloeibaar aardgas en, meer recentelijk, methanol (levering zou eind 2026 kunnen worden bereikt), om de controle over haventerminals in New York, New Jersey over te nemen en Indië. , na een enorme investering in de haven van Los Angeles, Californië. Maar ook om de logistiek te versterken, wat een essentiële aanvulling is op zeevracht.

Je hebt 49,26% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.