Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kernenergie: een geschiedenis van een politiek schandaal

Kerncentrale van Fessenheim. Philipp von Ditfurth/DPA/Picture Alliance via Reuters

goed verhaal – En in het verkiezingsakkoord tussen socialisten en milieuactivisten van 2011 werd besloten dat het plafond van 50% van het maïsaandeel in elektriciteit in Frankrijk het zwaard van Damocles op de sector woog.

Sommige zijn afgeschreven, andere zijn autopsie. In de commissie stemden de afgevaardigden die de wet op de nucleaire versnelling afwogen, net als de senatoren voor hen, woensdag om twee doelen uit de wet te schrappen die erin waren opgenomen in 2015: het aandeel van kernenergie in de elektriciteitsproductie van Frankrijk terugbrengen tot 50% en het afdekken van energie. Nucleair met 63,2 gigawatt. “De sector heeft, na jaren van negatieve en tegenstrijdige signalen, behoefte aan een signaal van vertrouwen.”Dit werd gerechtvaardigd door de renaissancebeslissing van de tekst door Maud Bregon.

In een andere kamer van het Bourbon-paleis hebben andere afgevaardigden sinds de herfst, als onderdeel van een onderzoekscommissie naar de “oorzaken van het verlies van energiesoevereiniteit” van Frankrijk, verhoren gehouden over embargo’s en het energieachterpersoneel van het land. beleid gedurende twintig jaar. De ironie van banen: veel van de hedendaagse functionarissen en de president van Nuclear Revival hebben …

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 96% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items direct. zonder verplichting.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Te volgen waarden in Parijs en Europa: Bouygues, Thalès, STMicro ...