Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koningin Maxima der Nederlanden recyclet een oogverblindende look in Wenen

Koningin Maxima der Nederlanden recyclet een oogverblindende look in Wenen

Achteraf gezien is er niets indrukwekkends aan. Maar de lange jurk die koningin Máxima deze dinsdagavond 28 juni 2022 in Wenen draagt, krijgt een andere dimensie terwijl ze loopt, waardoor ze er werkelijk spectaculair uitziet. De cape van deze driekleurige jurk – rood, bruin en zwart – wordt dan een sleep. Het is niet de eerste keer dat ze dit zeer originele kledingstuk van de Nederlandse ontwerper Jan Daminia draagt. Hij publiceerde het in oktober 2017 in Lissabon.

Kijk nog eens naar de foto’s : Maxima in Wenen voor een staatsdiner in Slot Belvedere

Wat staat er achter deze advertentie?

Aldus uitgedost en versierd met een indrukwekkende diamanten en robijnen ketting en bijpassende oorbellen, ging de vrouw van de Nederlandse koning naar het Wiener Konzerthaus. Hier gaven de Oostenrijkse president Alexander von der Bellen en zijn vrouw Doris Schmidauer de dag na een staatsdiner ter ere van hen een bedankconcert. Op het podium creëerde het Nederlands Kamarcoorkoor de wereldpremière van “Van Gogh in Me” (“Van Gogh in Me”), een kunstwerk van respectievelijk de Nederlandse schilders Vincent van Gogh en Gustav Klimt. Kom tot leven op de muziek van hun tijdgenoten, Oostenrijkers, zei het paleis.

Wat staat er achter deze advertentie?

Met de tram terug naar het stadscentrum

Deze avond markeerde het einde van de tweede dag van een driedaags staatsbezoek van het Nederlandse koningspaar aan Oostenrijk. Op een dag stapte Koningin Máxima – gekleed in een blauwe kanten jurk van het Belgische modehuis Natan en met een bijpassende slabbetje – en haar man een cultureel centrum binnen in een voormalige fabriek waar sociale integratie werd aangewakkerd door verschillende projecten. Vooral de mogelijkheid om culturele uitwisselingen met vrijwilligers te bespreken en met Oekraïense vluchtelingen te praten over hun verblijf in Oostenrijk. De koning en zijn vrouw gingen vervolgens naar het centrum voor een korte trip om enkele aspecten en historische banden van de Weense en Oostenrijkse cultuur te ontdekken, voordat ze op de tram stapten naar de Sonnwendwierdel, een woonwijk gericht op toekomstbestendigheid en verbetering van de kwaliteit van leven. Tussen Nederland en Oostenrijk. Dit bracht hen binnen in de Nationale Bibliotheek en in een traditioneel café. Na de lunch in het Natuurhistorisch Museum met kanselier Karl Nehammer en zijn vrouw Katharina, woonden koningin Máxima en koning Willem-Alexander een receptie bij die werd georganiseerd door de Nederlandse gemeenschap in Oostenrijk.

READ  Een rechtbank in Den Haag heeft bepaald dat etnisch profileren door de politie illegaal is