Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koningin Elizabeth II juichte op het eerste grote evenement van haar jubileum

Geplaatst op maandag 16 mei 2022 om 11:49 uur

Koningin Elizabeth II schitterde zondagavond toen ze verscheen op een paardenshow in Windsor, het eerste grote evenement van haar platina-jubileum ter ere van 70 jaar heerschappij.

De 96-jarige, enthousiast over paarden, keek glimlachend, bewegend met een wandelstok op de rode loper, voor de show “A Gallop Trough History”, waar 500 paarden en 1.300 artiesten bijeenkwamen.

Sinds ze in de herfst gezondheidsproblemen kreeg, wat resulteerde in een nacht in het ziekenhuis na onderzoeken, waarvan de aard nooit is vastgesteld, is het uiterlijk van de koningin publiekelijk onder de loep genomen. De afgelopen maanden werden gekenmerkt door een record van annuleringen en aanwezigheid bij grote openbare evenementen. Ook zij had in februari het coronavirus opgelopen.

Commentator Omid Jalili grapte dat hij de koningin bedankte voor het kiezen van het evenement boven de opening van het parlement afgelopen dinsdag.

Ze werd daar voor de eerste keer vervangen door kroonprins Charles, 73, wat een nieuw teken was van de voortdurende overgang naar de Britse monarchie onder invloed van zijn gezondheidsproblemen.

Vanwege moeilijkheden om zich te verplaatsen en op advies van haar artsen, verliet Elizabeth II het traditionele adres van de troon voor een nieuwe parlementaire sessie, pas voor de derde keer in haar 70 jaar aan de macht.

Zijn afwezigheid deed vragen rijzen over zijn deelname begin juni aan de platina jubileumviering.

De zondagavondshow was onderdeel van de Windsor Horse Show, een prestigieuze hippische wedstrijd die de koningin vrijdag al bezocht.

READ  "Zie je...": Laurent Delahousse maakt een fatale fout met Gilbert Montagné

Verschillende van zijn paarden deden mee, waaronder de Balmoral Leah, een vijfjarige schimmelmerrie, die het Seniorenkampioenschap won en later won.