Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Komiek Nino Castelnovo overleden

De Italiaanse acteur Francesco Castelnuovo, beter bekend als Nino, is maandag op 84-jarige leeftijd overleden, zo maakte zijn familie dinsdag (7 september) bekend. Bekend als de minnaar van Catherine Deneuve in Paraplu’s van CherbourgZijn vrouw, actrice, Maria Cristina de Nicola, zei dat de acteur stierf aan een langdurige ziekte in Rome.

Nino Castelnuovo begon zijn carrière met het spelen van bijrollen in relatief bescheiden films in de late jaren 1950, voordat hij verscheen in Rocco en zijn broers (1960), door Luchino Visconti, samen met Alain Delon, Annie Girardot en Claudia Cardinale. Later werd hij een beroemde acteur dankzij de televisiebewerking van het meesterwerk van de Italiaanse literatuur. verloofde (getrouwde mensen) Lisandro Manzoni.

Lees dit archief: Paraplu’s van Cherbourg: Jack Demme neemt ons mee naar een wonderland

Zijn succes bereikte Frankrijk nadat hij de jonge man speelde, verliefd op Genevieve (gespeeld door Catherine Deneuve) in Paraplu’s van Cherbourg, een cultfilm van Jacques Demme en met de Palme d’Or in Cannes in 1964. Hij speelde ook de rol van archeoloog D’Agostino in Engelse patiënt, Dantoni Minghella, in 1996.

De wereld met AFP

READ  Dwayne Johnson zal nooit meer de hoofdrol spelen in Fast and Furious... vanwege Vin Diesel!