Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Klimaat: Nederland vreest waterstanden harder dan verwacht

Wetenschap – Voor het eerst verwachten Nederlandse experts dat het waterpeil in 2100 met meer dan een meter zal stijgen. Als er niets wordt gedaan om het waterpeil tegen die tijd te verlagen, zal het 2 meter bereiken.

De duizenden kilometers dijken die Nederland tot nu toe hebben opgedroogd, zijn niet meer genoeg. Volgens de laatste schattingen die het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Agentschap (KNMI) maandag heeft vrijgegeven, kan de zeespiegel aan de Nederlandse kust hoger zijn dan verwacht. Tot nu toe verwachten Nederlandse wetenschappers dat dit tegen het einde van de eeuw zal toenemen tot één meter.

“Als we de uitstoot van broeikasgassen niet terugdringen, kan de zeespiegel aan de Nederlandse kust in 2100 met 1,2 meter stijgen ten opzichte van het begin van deze eeuw.”, Volgens deze nieuwe voorspellingen. Het ergste is dat als het ijs op de Zuidpool versnelt om te smelten, het water tegen 2100 bijna 2 meter zal stijgen. Het is voor het eerst dat een dergelijk aantal officieel wordt genoemd.

Lees verder

Het kwetsbare land ligt ongeveer een derde van zijn oppervlakte onder zeeniveau, maar wordt gered door een complex en zeer duur netwerk van kanalen en sloten die voorkomen dat het zinkt.

Elk jaar wordt bijna 60% van het land bedreigd door langdurige overstromingen, vooral in de buurt van stranden en rivieren. In juli kreeg het land, samen met Duitsland en België, al te maken met grootschalige overstromingen.

Een derde van het bedreigde gebied

“Voorbij zijn de dagen dat we water, land en bodem konden beheersen zoals we dat wilden.Dat maakte Rogier van de Sante, voorzitter van het Waterschap, ook bekend. Strakke planning is nodig in de planning van Nederland” Om de effecten van klimaatverandering te beheersen.

READ  Amanda Gormans vertaling: Wat onthult de controverse in Nederland

“Aanpassen aan extreme weersomstandigheden en anticiperen op zeespiegelstijging zou topprioriteit moeten zijn voor een nieuwe regering.”Hij voegde eraan toe dat klimaatkwesties centraal stonden in het debat, aangezien de vier partijen momenteel in gesprek zijn om een ​​toekomstige regeringscoalitie te vormen. Nederland is qua inwonersaantal een van de grootste vervuilers van de EU.

In hetzelfde geval

Meest gelezen artikelen

Video – 11 november Memorial: Hier is de nieuwe officiële auto van Emmanuel Macron

De Joker vroeg vrijdag door onderzoekers om de grijze gebieden in Mayenne op te helderen

Direct – Govt-19: 12.603 extra gevallen in 24 uur, bijna 7.000 patiënten opgenomen in het ziekenhuis

“Ik was nooit verscheurd na de schietpartij”: TF1 Special Envoy betreurde door Afghaanse meisjes

Tegen 2020 slechts 2% van degenen die in Frankrijk in het ziekenhuis zijn opgenomen, wordt vertegenwoordigd door Covid-19?

Logo LCI
Beschermt het doel van informatie
Vrij,
Geverifieerd En voor iedereen toegankelijk via inkomen
Adverteren .

Om ons te helpen deze gratis service te behouden, kunt u “uw keuze wijzigen” en alle cookies accepteren.