Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kleine kreeftachtigen verstoren bestuivingsdatum

Kleine kreeftachtigen verstoren bestuivingsdatum

Tot nu toe hebben idioten onze kusten in relatieve onverschilligheid bewoond. Deze kleine rode kreeftachtigen, uit de familie van isopoden, die minder dan 2 cm lang zijn, interesseren slechts enkele mariene biologen over de hele planeet. Die tijd is voorbij. Gepubliceerd, donderdag 26 juli, een artikel van een Frans team in de recensie Wetenschap, belooft de klasse te veranderen en het de suggestieve bijnaam “Sea Bee” te geven. Onderzoekers van Roscoff Biological Station, verbonden aan Chileense en Duitse laboratoria, toonden aan dat schaaldieren voor mierenbestuiving zorgden door mannelijke gameten van deze rode algen over te brengen naar de vrouwelijke gameten. Als deze manier van voortplanting gebruikelijk was in bloeiende planten, heeft het tot nu toe overleefd Onbekend onder algen.

Studiecoördinator Miriam Valero heeft al heel lang intuïties. Het is bijna dertig jaar geleden dat de zeebioloog Studies, vanuit elke hoek – van in kaart brengen tot genetische analyse – deze rode spaghetti is wijdverbreid, vastgemaakt aan rotsen door een pinwheel. met een vraag “herhaalt” : Hoe raken mannelijke en vrouwelijke gameten elkaar? Omdat achter hun identieke uiterlijk de adel wordt onderscheiden tussen mannelijke en vrouwelijke individuen. Als de eerste zijn gameten vrijgeeft om zich voort te planten, bewaakt de laatste het angstvallig. Een bijkomend obstakel is dat de zaadcellen van de rode algen geen trilhaartjes hebben om te bewegen. “De doctrine van de mariene biologie wilde dat de bevruchting alleen zou plaatsvinden door de beweging van water.legt Miriam Valero uit. Ik had twijfels. We wisten dat de pijltjes in gedachten verzonken waren en dat de laatste van de ene alg op de andere overging. Er was geen reden waarom ze geen rol zouden kunnen spelen. »

De studie onthulde een werkingsmodus die erg lijkt op die van bijen

Als onderdeel van haar scriptie zwoer haar student Emma Laffaut het te bewijzen. Ten eerste door het reproductiesucces van gemengde groepen gracilaires met en zonder schaaldieren in vitro te vergelijken. Het resultaat was verbluffend met tot twintig keer meer bemesting in aanwezigheid van gezonde proefpersonen. ‘Maar misschien vervoerden ze gewoon water?’ »En de De jonge onderzoeker maakt bezwaar tegen wetenschappelijk denken. Daarom werd het experiment in twee fasen herhaald: Het werd tussen de mannetjes van het mos geplaatst en vervolgens weer ondergedompeld in het midden van de vrouwtjes. reproductief succes niet ontkennen. En als de onderzoeker degene was die heeft geknoeid met de overdracht van sperma? »Ga verder naar promovendus. Dezelfde gebaren werden gemaakt, maar dan zonder de schaaldieren. bevruchting shift “Dun”.

Je hebt 45,16% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.

READ  Amazon-promoties, 215 4K Ultra HD Blu Ray-boxen voor € 8 of € 10