Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Klanten die geen rekening hebben kunnen openen, kunnen contact opnemen met Banque de France

Hierdoor kan zondag een besluit in de Staatscourant worden gepubliceerd.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

penetratie van consumenten. Degenen die er niet in slagen een bankrekening te openen, zullen de Banque de France sneller kunnen overnemen, volgens een decreet dat op zondag 13 maart in de Staatscourant is gepubliceerd.

“Het stilzwijgen dat door een kredietinstelling wordt gehandhaafd gedurende een periode van vijftien dagen vanaf de datum van de ontvangst van de aanvraag, of de persoonlijke neerlegging door de aanvrager, aan het loket, van de aanvraag tot opening van een rekening, wordt beschouwd als een weigering om de rekening openen”Komt nu in de wet.

Na deze periode van twee weken zal het mogelijk zijn om contact op te nemen met de Bank van Frankrijk, die volgens het principe van het recht op een rekening sinds 1984 een andere instelling heeft aangesteld die verplicht is om gratis een depositorekening te openen met bankdiensten.

‘Echte druk op banken’

De wet introduceerde ook een nieuwe verplichting voor bankinstellingen: “Informeer de Bank of France over de redenen voor de beëindiging van de rekeningbeheerovereenkomst of de weigering om een ​​rekening te openen, na aanstelling door de Bank of France volgens de juiste rekeningprocedure.”

De woordvoerder van het National Consortium for Convergence of Public Services, Loic Dagouzan, verwelkomde de toezegging “Reële druk op banken om het aantal openstaande toewijzingen (…) die niet worden uitgevoerd te verminderen” met deze.