Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Karen Lacombe, die Patrick Belloux ervan beschuldigt een “seksueel roofdier” te zijn, roept op tot een #MeToo-campagne in het ziekenhuis

Karen Lacombe, die Patrick Belloux ervan beschuldigt een “seksueel roofdier” te zijn, roept op tot een #MeToo-campagne in het ziekenhuis

STR/AFP Karen Lacombe, die Patrick Belloux ervan beschuldigt ‘een seksueel roofdier te zijn’, roept op tot #MeToo in het ziekenhuis (Foto door Patrick Belloux op 7 juni 2022)

STR/AFP

Karen Lacombe, die Patrick Belloux ervan beschuldigt ‘een seksueel roofdier te zijn’, roept op tot #MeToo in het ziekenhuis (Foto door Patrick Belloux op 7 juni 2022)

#METOO – Is het tijd om naar het ziekenhuis #MeToo te gaan? Bij het onderzoeken Wedstrijd Parijs Gepubliceerd op woensdag 10 april beschuldigde infectieziektespecialist Karen Lacombe spoedarts Patrick Belloux van “ Seksuele en morele intimidatie Ze sprak over ongepast gedrag en opmerkingen van de arts, waarover uitgebreid in de media werd bericht, met vrouwelijke leden van het ziekenhuispersoneel.

“Er was behoefte aan spreken in het openbaar om privéspreken vrij te maken.”Ze legde het donderdag uit aan Parijsewil willen “Help het systeem verhuizen”. “Ze gelooft in die zin.” Hoop » Een gastvrije start van #MeToo.

“Het probleem is systemisch in ziekenhuizen en er moet mondiaal bewustzijn zijn.” Masra roept: “Jonge vrouwen die getuigen moeten weten dat ze niet alleen zijn.”

Intimidatie en vernedering in het ziekenhuis

Karen Lacombe is hoofd van de ziekenhuisafdeling infectieziekten van het Saint Antoine-ziekenhuis in Parijs. Binnen deze muren ontmoette ze Patrick Belloux, en ze zegt dat ze werd lastiggevallen en beledigd. Ze zegt dat ze zich vooral herinnert toen de spoedarts op de afdeling arriveerde en zei: “ De kuikens piepen dus niet veel in dit kippenhok! ».

Ze zegt ook dat hij op een dag een van de stagiaires bij de nek greep en zich omdraaide om zijn onderbuik tegen haar aan te wrijven. Dit alles terwijl je zegt: “Mmm, kijk niet zo, het is zo verleidelijk, het is zo heet!” »

Dit gedrag is geen geheim in de sector, aangezien voormalig minister van Volksgezondheid Agnes Buzyn er getuige van was Wedstrijd Parijs : “Er is mij verteld dat Belloux zich niet voorbeeldig gedroeg tegenover het eerlijkere geslacht, en om deze reden werd hij uit Saint Antoine gesmokkeld.”

“Wat we deden, kan vandaag niet ongedaan worden gemaakt. Maar we hebben er wel om gelachen.”

In oktober 2023 had Karen Lacombe dit probleem eerder gemeld, zonder de dokter bij naam te noemen. “Een paar maanden geleden ontmoette ik opnieuw een SEH-arts waarvan we weten dat hij een seksueel roofdier is. Hij zei tegen mij: 'Hoe dan ook, met #MeToo kunnen we niets meer doen.'”Toen was ik er getuige van West-Frankrijk.

Ze vertelde er ook over in haar boek, Vrouwen zullen het ziekenhuis redden: het leven als verzorger, Altijd zonder hem bij naam te noemen. Ze rechtvaardigt deze keuze met de wens om het niet te doen ‘Niemand mag worden gestigmatiseerd’ ‘Ik wilde laten zien dat het een systemisch probleem is, waar mensen, vooral vrouwen, last van hebben, die zwijgen en lijden.’Ze legde het uit aan het tijdschrift zij.

READ  Sylvie liet de vader van haar twee kinderen na aan een Italiaanse vertegenwoordiger!

in Wedstrijd ParijsPatrick Belloux reageerde op deze beschuldigingen en ontkende elke vorm van agressie, maar gaf toch het gedrag toe.” brutaal “. “Wat we hebben gezegd en gedaan, kan vandaag niet meer worden teruggenomen, dat is zeker. Maar we hebben er wel om gelachen.”Hij zei voordat hij specificeerde dat het “ Gedwongen om een ​​rechtszaak aan te spannen » Door Karen Lacombe.

Maar wie had er plezier? Zeker geen jonge vrouwen! Dit soort dingen zijn ingebakken in de medische gemeenschap, maar dat mag geen excuus zijn », antwoordde laatstgenoemde, verbaasd over het argument van de spoedarts.

Zie ook op HuffPost: