Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kans om overlevenden te vinden ‘bijna nul’

Autoriteiten zeiden dat er maandag 5 juli een lichaam werd gevonden onder het puin van het ingestorte gebouw in Florida, wat het dodental op 28 brengt, en de zoektochten gaan door, hoewel de kans op het vinden van overlevenden blijft bestaan. “bijna nul”Volgens de ambtenaar.

Het grootste deel van het gebouw, Champlain Towers South genaamd, stortte midden in de nacht van 24 juni in Surfside in, wat een van de ernstigste stedelijke rampen in de Amerikaanse geschiedenis veroorzaakte. Met de naderende storm Elsa en de sterke wind die het met zich mee kon brengen, kozen de autoriteiten ervoor om wat er nog over was van het gebouw, dat als zeer onstabiel wordt beschouwd, te slopen.

De gecontroleerde vernietiging vond eind zondag plaats en ging door ‘Precies zoals verwacht’Dat zei de burgemeester van Miami-Dade County, Daniela Levine, op een persconferentie. “vanaf 1 uur [7 heures du matin à Paris]De hele zoektocht is hervat. Ze voegde eraan toe dat het kan worden geïmplementeerd in voorheen ontoegankelijke gebieden.

Lees ook Een ingestort gebouw in Florida: de rest van het gebouw is van de ene op de andere dag gesloopt

Later werd bekend dat er nog een lichaam was gevonden. Uren eerder werden de lichamen van drie slachtoffers gevonden.

‘Optimistisch maar realistisch’

Elf dagen na de lawine worden nog steeds 117 mensen vermist en er zijn nog steeds geen overlevenden. “bijna nul”Golan Fach, de expert die aan het hoofd staat van een van de Israëlische zoekteams, gaf toe in een interview met Local 10. “We proberen optimistisch maar ook realistisch te zijn”, hij voegde toe. “De omstandigheden die we hebben gezien, zijn erg moeilijk om op een professionele manier te zeggen dat we denken dat we een goede kans hebben om iemand in leven te vinden.”zei meneer Fach.

READ  Grote Bazaar van in beslag genomen documenten van Donald Trump

Slechts één overlevende – een tiener – werd in de eerste uren van de hulpoperatie uit het puin gehaald. Er werd geen andere overlevende gevonden ondanks de menigte reddingswerkers, die uit de hele Verenigde Staten kwamen, zelfs niet uit Israël en Mexico. Onder de vermisten waren tientallen Latijns-Amerikanen uit Argentinië, Colombia, Paraguay, Chili en Uruguay.

Lees ook Instorten gebouw Florida: In een brief maken bewoners zich zorgen over het oude gebouw

De ineenstorting blijft grotendeels onverklaard, hoewel er vragen zijn over het onderhoud en de structuur van het gebouw, de nabijgelegen bouwwerkzaamheden en het stijgende waterpeil. Al in 2018 meldde een rapport: ‘Ernstige structurele schade’ Naast «scheuren» In de kelder van het gebouw, volgens documenten vrijgegeven door de stad Surfside.

De wereld met AFP