Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kandidaat Robert Kennedy jr. klaagt erover dat hij niet kan debatteren over Joe Biden en Donald Trump

Kandidaat Robert Kennedy jr. klaagt erover dat hij niet kan debatteren over Joe Biden en Donald Trump

De neef van president John Fitzgerald Kennedy, die in 1963 werd vermoord, beschuldigt CNN ervan hem uit te sluiten van een programma dat op 27 juni vertoond zou worden.

gepubliceerd

updaten


Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse presidentskandidaat Robert Kennedy Jr., tijdens een campagnebijeenkomst in Oakland (VS), 26 maart 2024. (JOSH EDELSON / AFP)

De onafhankelijke kandidatuur bij het Maison Blanche, Robert Kennedy Junior, is de grootste orgelbijdrage voor het kampkamp opgenomen in het tv-programma bij de ingang van Joe Biden en Donald Trump, een scherm op de kampuitrusting op 29 maart. De neef van de vermoorde president John Kennedy beschuldigt CNN, dat op 27 juni de eerste persoonlijke ontmoeting tussen Biden en Trump zal uitzenden, ervan hem uit te sluiten van het debat. Een situatie die hem er vooral toe bracht reclame-advertenties aan te schaffen om de publieke opinie voor zijn strijd te mobiliseren.

Zijn advocaten dienden dinsdag ook een klacht in bij de Federal Election Commission, waarin ze zeiden dat het team van president Joe Biden hem publiekelijk had gevraagd niet deel te nemen, waarbij ze opmerkten dat Amerikaanse media hadden gemeld dat Donald Trump aan de verkiezingen had deelgenomen. “Ik heb van CNN de verzekering gekregen dat de heer Kennedy zal worden gediskwalificeerd.”.

De klacht richt zich ook op de toezegging van CNN, die vereist dat er vóór 20 juni voldoende staten op de stembiljetten verschijnen om aan het debat te kunnen deelnemen. Hoewel de totale stemintenties volgens de laatste peilingen rond de 10% liggen, is “RFK Junior” momenteel slechts in zeven staten geregistreerd. Naast deze milieurechtadvocaat proberen nog andere figuren uit het spel te komen: Jill Stein, kandidaat voor de Groene Partij, die haar geluk al heeft beproefd tijdens de presidentsverkiezingen van 2016, of antiracismeactivist Cornel West.

READ  Covid: de nieuwe golf van Omicron in de vroege zomer van 2022, waarschuwt de Britse Wetenschappelijke Raad