Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kanalen wringen hun handen dankzij de goede fans

Het is u misschien opgevallen, tussen de Women’s Euro-uitzending op TF1 of de Tour de France voor vrouwen geprogrammeerd in France 2, dat vrouwensport een goede plaats inneemt op onze antennes. Deze evenementen, die profiteren van een brede bekendheid, vinden hun publiek en publiek goed, zoals een artikel van Parijse. Zo trok de eerste etappe van de nieuwe Tour de France voor vrouwen, die op zondag 24 juli in de openbare dienst werd uitgezonden, meer dan 3 miljoen kijkers, ofwel 27,8% van het publiek. De laatste wedstrijd van Les Bleues, tegen Nederland in de Euro Kwartfinales, verzamelde 4,5 miljoen fans (28,7%) op TF1. ‘Het traject van de massa’s de afgelopen jaren stijgt’, Julien Melero, Group Sport Director van TF1 is enthousiast. Ook dat record hoopt hij dankzij de uitzending van de halve finale tussen Duitsland en Frankrijk woensdag te kunnen verbreken. De successen van de vrouwensport drijven steeds meer kanalen aan om deze evenementen aan te bieden.

Zo zendt France 2 sinds dit jaar de Rugby Six Nations-versie uit, terwijl op de voorpagina het WK rugby voor dames in oktober in Nieuw-Zeeland zal staan. “Terwijl bij mannencompetities de zenders geen geld kunnen verdienen, kan de economische vergelijking voor vrouwenevenementen ook interessanter zijn vanwege goedkope tv-rechten”, meent Philip Noshi van Publicis Media, een adviesbureau. Bij TF1 geloven we echter, door de stem van Julien Millereux, dat het economische succes van deze operaties vooral zal afhangen van Blauw pad. “Wat de inspanningen van de zenders ook zijn, het blijvende succes van de vrouwensport op televisie zal ook afhangen van de gewonnen titels. Hopelijk is de Euro daar een van!”, merk op. Dat is alles wat we wensen voor Frankrijk, dat zal proberen om hun ticket voor de Euro-finale, op woensdag 27 juli, tegen Duitsland te winnen.

READ  Sport MonPetitProno, Corporico en Fanlive ... drie leuke apps over Europees voetbal

CL