Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kan een tongreiniger een slechte adem verminderen?

Kan een tongreiniger een slechte adem verminderen?

Een tongschraper wordt gebruikt om de tong te ontdoen van bacteriën en een slechte adem te bestrijden. Maar is het altijd een goed idee? Hoe maak je je mond goed schoon? Wij zullen u alles uitleggen.

Reem bin Amer

Hij schreef verder

Slechte adem: zijn tongschrapers effectief? —
Gezondheidsmagazine – Frankrijk 5

De tongschraper is iets wat je steeds vaker ziet, vooral op sociale media. Het wordt gepresenteerd als de beste behandeling tegen Slechte adem. Het is verkrijgbaar in plastic, koper of zelfs staal en kost tussen de 5 en 10 euro.

Voor tandartsen kan het nuttig zijn, maar niet alleen, zoals kaakchirurg Dr. Jeremy Amzalaj uitlegt:“Als je eet, zijn er voedselresten die zich ophopen op de tong en vluchtige stoffen vormen die deze ziekte veroorzaken ademt. Het gebruik van een tongschraper helpt deze verbindingen te verwijderen en te elimineren.

Maar let op: “Een tongschraper is een aanvulling op de mondhygiëne die ook kan en moet worden gecombineerd met borstels en tandzijde waarmee de ruimtes tussen de tanden kunnen worden gereinigd. Deze helpen ook een slechte adem en het risico op losheid te verminderen.” Bepaal de specialist.

Wanneer gebruik je een tongschraper?

Een tongschraper mag niet dagelijks worden gebruikt, maar maximaal twee tot drie keer per week. Het gevaar, als je het te veel gebruikt, is uitschakelen Micro-organismen Oraal – bacteriën die van nature in de mond aanwezig zijn – brengen de mond in evenwicht en zien de ontwikkeling van schimmels of Schimmel op de tong. Gebruik het dus alleen als je veel witte aanslag op de huid hebt taal.

READ  Contact met de natuur is goed voor onze gezondheid (studie)

Wees bij dit gebaar zachtaardig, je hoeft je tong niet uit te steken. Wat het model betreft, volgens Dr. Amzalj zijn alle materialen gelijk.

Je tong schoonmaken is een slecht idee

Veel mensen komen misschien ook in de verleiding om hun tong schoon te maken met hun tandenborstel. Dit is een slecht idee, want zelfs als je heel voorzichtig beweegt en de borstelharen zacht zijn, zijn ze niet geschikt en kan deze procedure microlaesies op de tong veroorzaken waar slechte bacteriën kunnen binnendringen. Dit zou volledig contraproductief zijn.

Zorg er ten slotte voor dat je je tongschraper goed schoonmaakt en gebruik hem niet als je die hebt Kanker pijnlijk Of een klein sneetje in de tong.