Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kalender nieuwe releases – Alle toekomstige elektrische auto’s van Peugeot tot 2027

Kalender nieuwe releases – Alle toekomstige elektrische auto’s van Peugeot tot 2027

Het assortiment elektrische auto’s van Peugeot wordt uitgebreid met grotere modellen … en tot slot met grotere actieradiussen. Ontdek het programma voor de komende jaren.

Vanaf 2030 verkoopt Peugeot alleen elektrische auto’s in Europa. Hun huidige aanbod van elektrische modellen is echter beperkt, met stadsmodellen (208 en 2008) of nutsvoorzieningen (Rifter en Traveller) met minimale autonomie. Om tegen het einde van het decennium volledig geëlektrificeerd te zijn, zal Assad nieuwe continuüms aanspannen, waaronder grotere voertuigen.

Na de lancering van de e-308 en de restyling van de e-208 en e-2008, betreedt Peugeot in 2024 een nieuwe dimensie met de marketing van een nieuwe elektrische auto 3008, de eerste elektrische leeuwin met een actieradius van meer dan 500 km. ‘onafhankelijkheid. Dan wordt 2025 deze keer een keerpunt nieuwe stijl.

2023 – Peugeot e-408

De verbluffende, verhoogde sedan is al beschikbaar in plug-inhybrideversies en zal binnenkort verkrijgbaar zijn in een 100% elektrische auto. Peugeot zei dat de auto in 2022 zal worden geïntroduceerd zonder technische informatie te geven. De 408 is afgeleid van de 308, we stellen ons voor dat we het 156pk-blok en de 54kWh-accu uit de e-308 halen. Maar dit begint precies goed te werken voor zo’n grote auto. Dus de grotere batterij zou een leuke verrassing kunnen zijn.

2023 – Peugeot e-3008

De gouden-ei-kip van Peugeot zal profiteren van zijn schuur om hem om te bouwen naar elektrisch (motoren worden geleverd naast het thermokoppel en de PHEV). Hiervoor zal de volgende 3008, de derde uit de naam, het voorrecht hebben van de nieuwe medium STLA-basis. Lion heeft al drie technologische varianten aangekondigd, waaronder twee die vierwielaandrijving bieden, en belooft een maximale actieradius van 700 km. Maar dat zou moeten overeenkomen met een variant met een grote accu van zo’n 90 kWh. Het basisbereik zal bescheidener zijn, zeker met 500 km autonomie, wat te verwachten is van een compacte SUV. Om het brandstofverbruik te verminderen, zal de komende 3008 profiteren van een nieuw silhouet geïnspireerd op de SUV-coupé, met een neerklapbaar dak en een schuine achterruit. Geïntroduceerd in september 2023, zal de machine altijd in Frankrijk worden gemaakt.

READ  Het kabinet bereidt zich voor op een zwaardere gewichtstraf voor hybride en elektrische auto's

Lees ook
Elektrische toekomstige Peugeot 3008: hier is het dashboard dat een conceptauto waardig is

2024 – Peugeot e-5008

Terwijl de huidige 5008 werd beroofd van de geëlektrificeerde versie, zal de volgende 100% elektrisch verkrijgbaar zijn. Het recept van de auto zal echter niet veranderen: het zal een grotere, meer gezinsvriendelijke afgeleide van de 3008 zijn. Zijn familierol zal worden versterkt omdat de 3008 meer nadruk zal leggen op stijl, ook al betekent dat een beetje inleveren op bruikbaarheid. De e-5008 zal worden uitgerust met de STLA medium basis, we zullen hetzelfde technische aanbod vinden als op de e-3008, dus met een maximale autonomie van ongeveer 700 km op de grote batterijversies. Geïntegreerd onder de vloer, zal de STLA-basis het behoud van de derde rij van 5008 stoelen mogelijk maken.

2026 – Peugeot e-2008

De huidige elektra is voor 2008 gerestyled. Intern zijn we ons aan het voorbereiden op de rest. Dit vervolg zal erg belangrijk zijn, omdat de volgende generatie het eerste productiemodel zal zijn dat profiteert van het nieuwe exterieurdesign van Peugeot dat is aangekondigd door het Inception-concept. De voorkant wordt gekruist door een brede strook die de grilleoptiek combineert met een zwarte achtergrond. De achterkant blijft trouw aan de kenmerkende lichtgevende 3-klauw. Om weg te blijven van 3008, mag 2008 niet groeien (de huidige is 4.30m). Op technisch vlak verwachten we een grote verandering met de komst van de kleine STLA-basis, die de e-CMP zal vervangen. Toen STLA werd gelanceerd, stelde Stellantis een maximaal bereik van 500 km voor dit bereik.

READ  De laatste aluminiumvelgenfabriek van Frankrijk is failliet verklaard

2026 of 2027 – Peugeot e-208

Met de huidige modellen arriveerde de 208 vóór 2008. Het zou het tegenovergestelde moeten zijn van dat voor de volgende generatie, de compacte SUV is een meer beladen silhouet … en meer zakvriendelijk. De stadsauto, die vooral bij elektrische auto’s een bestseller blijft, wordt absoluut niet onderschat. De volgende 208 zou alleen in elektriciteit moeten bestaan, en een paar jaar naast de thermo-elektrische. Het zal verhuizen naar het STLA mini-platform. Zijn autonomie kan op 400 km blijven, wat meer dan voldoende waarde is voor een stadsauto. Bovenal verwachten we het beste voor snelle oplaadtijden, en het momenteel verkochte model blijft bij een maximum van 100 kW.

2026 of 2027 – Peugeot e-608

Afgaande op de begin dit jaar onthulde familiefoto (bovenaan dit artikel) ligt er in de bakken een nieuw model dat de rol van Peugeot’s vaandeldrager wil spelen. Hij zou dus de 508 moeten vervangen. Voor deze auto lijkt het grote STLA-platform het meest geschikt, bovendien wordt hij genoemd voor het Inception-concept. Stellantis had op deze basis 800 km autonomie beloofd. Welke vorm de auto zal aannemen, valt nog te bezien. Sportsedan, dynamische cross-over? Alles is mogelijk, vooral omdat het de eerste Peugeot na de SUV zou kunnen zijn! De naam van de e-608 is een hypothese onder andere.

Lees ook
Peugeot Start Concept: Revival of Electric Lionesses aangekondigd op CES 2023