Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

4 manieren om uw geld te beleggen en tegelijkertijd onze planeet te beschermen!

4 manieren om uw geld te beleggen en tegelijkertijd onze planeet te beschermen!

Hernieuwbare energieën nemen een belangrijke plaats in in de energietransitie en de wereldeconomie. Investeren in deze veelbelovende sector kan een kans zijn om uw portefeuille te diversifiëren, deel te nemen aan de strijd tegen klimaatverandering en bedrijven te ondersteunen die zich op deze weg inzetten. Maar hoe doen we dat concreet? Hier zijn enkele tips om u te begeleiden.

Milieuvriendelijke of duurzame beleggingsfondsen

Beleggen in duurzame of milieuverantwoorde beleggingsfondsen is een interessante optie Voor degenen die hernieuwbare energie willen ondersteunen zonder directe investeringen te initiëren. Deze fondsen houden rekening met milieu-, sociale en goed bestuur (ESG)-normen, evenals met financiële prestaties.

  • Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (SRI) Dit is een beleggingsbenadering die aanvullende financiële overwegingen omvat, met name ESG-criteria, om haar keuzes te sturen.
  • groene dozen Deze fondsen stimuleren investeringen in projecten die verband houden met het milieu en hernieuwbare energie.
  • Solidariteitsfondsen Ze ondersteunen sociale en milieu-initiatieven, met name door projecten op het gebied van schone energie te financieren.

Beleggen in aandelen van sectorbedrijven

Het kopen van aandelen van bedrijven die actief zijn op het gebied van hernieuwbare energie is een manier om deze bedrijven rechtstreeks te ondersteunen en tegelijkertijd te streven naar financiële winst. Onder hen zijn bijv. Engie, een Franse groep gespecialiseerd in de productie, distributie en levering van energie. Het is echter belangrijk om de groeivooruitzichten zorgvuldig te analyseren.

READ  Vastgoedprijzen stijgen - Bursurama

Gunstige marktomstandigheden voor sommige bedrijven

Sommige duurzame energiebedrijven doen het goed dankzij gunstige marktomstandigheden. Dit is met name het geval voor Engie, wiens aandelenkoers het afgelopen jaar met meer dan 28% is gestegen.

De rol van ETF’s voor schone energie (Exchange Traded Funds)

ETF’s voor schone energie zijn beleggingsfondsen die de prestaties volgen van een beursindex met betrekking tot hernieuwbare energie. Het maakt het dus mogelijk om gemakkelijk en snel te beleggen in verschillende bedrijven in deze sector. Maar, De prestaties van sommige ETF’s voor schone energie kunnen teleurstellend zijn. Van de zes in Canada genoteerde ETF’s hebben er vijf sinds hun oprichting in 2021 een negatief rendement behaald, voornamelijk als gevolg van hoge rentetarieven die groeibedrijven schaadden.

De juiste ETF’s kiezen: wijsheid en diversificatie

Daarom is het raadzaam om voorzichtig te zijn bij het kiezen van de ETF’s voor schone energie waarin u belegt, door hun samenstelling, prestaties uit het verleden en de bijbehorende risico’s te leren kennen.

Directe investeringen in duurzame energieprojecten

Een andere mogelijkheid om de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen te ondersteunen, is rechtstreeks te investeren in specifieke projecten zoals windenergie, zonne-energie, waterkracht of biomassacomplexen. Deze optie kan interessant zijn voor investeerders die een tastbare, lokale impact willen hebben op de energietransitie.

Aan de andere kant gaat dit type investering over het algemeen gepaard met een groter belang en een langetermijnengagement. Kortom, er zijn verschillende opties beschikbaar voor investeerders die de sector van de hernieuwbare energie willen steunen.